La Bouchée na Svatomartinském festivalu otevřených sklepů

13. 11. — 14. 11. 2010

V letošním roce La Bouchée podporuje Svatomartinský festival otevřených sklepů konaný 13. a 14. listopadu na Kyjovském Slovácku. Gurmetské menu snoubené s místními víny pro hosty akce připraví šéfkuchař Michal Hájek a Daniela Kundrová, která pečuje o naši vinotéku.

Kyjovsko i Bzenecko byly kdysi samostatnými vinařskými oblastmi a dnes jsou součástí největší a vinařsky nejpestřejší Slovácké vinařské podoblasti. Na Svatomartinském Festivalu otevřených sklepů Vás čeká 6 obcí a 31 vinařů. Na stránkách www.otevrenes­klepy.cz najdete všechny profily vinařů i všechna vína, která nabídnou k degustaci. Vybírejte, těšte se a kupte si své vstupenky včas, protože kvapem mizí! Někteří vinaři tentokrát nabízí i výhodné festivalové slevy a speciální dárková balení z festivalu.

Gurmetské menu s místními víny – již tradičně vrcholný zážitek festivalu pro všechny labužníky – začíná plnit restauraci Pensionu Vila v Kyjově. Nezmeškejte a rezervujte si ten nejlepší stůl a přesně tolik židlí, kolik potřebujete na tel. 518 610 915 nebo na e-mailu vila@wo.cz.

Gurmetské menu Svatomartinského festivalu otevřených sklepů 2010 13. listopadu ve 13.00 a ve 20.00

Víno

  • Veltlínské červené ranné, 2009, pozdní sběr, Vinařství Štěpán Maňák
  • Neuburské, 2008, pozdní sběr, Vinařství Dufek
  • Chardonnay, 2009, pozdní sběr, Vinařství Štěpán Maňák
  • Sylvánské zelené, 2009, výběr z hroznů, Vinařství Krist
  • Rulandské modré, 2008, výběr z hroznů, Vinařství Krist
  • Dornfelder, 2009, pozdní sběr, Vinařství Štěpán Maňák
  • Chardonnay, 2009, výběr z hroznů, Vinařství Dufek

Menu

  • Concassée z dlouho pečené červené řepy ovoněné vanilkovou solí a zjemněné crème fraîche
  • Carpaccio z telecího hřbetu ochucené čerstvou rukolou a citronovým olejem
  • Tygří kreveta pečená na másle položená na jablečném chutney
  • Králík dušený s tymiánem servírovaný na nakládaném citronu a jasmínové rýži
  • Gratinovaný zrající kozí sýr v tyrolském špeku s bílým toastem
  • Kachní prsíčko pečené medium přelité perníkovým jus doplněné kopečkem bramborové kaše
  • Polévka z čerstvého ovoce s ricottovými knedlíčky sypaná bazalkovým cukrem

Cena kompletního menu: 699 Kč