Degustační večer La Bouchée & Sonberk

17. 9. 2014

Náš šéfkuchař a sommelier vyrazili do vinařství Sonberk, kde přechutnali vzorky přímo u zdroje a zanedlouho se můžete těšit na speciální večer snoubení jídla a vína.

Sonberk je jediným českým držitelem mezinárodního ocenění Regional Trophy za Nejlepší bílé suché víno střední a východní Evropy, je uváděn ve Financial Times, New York Times a Wall Street Journal. Stal se dodavatelem restaurací oceněných hvězdou Michelin, držitelem titulu Vinařství roku 2013, jeho produkci najdete pravidelně v Salonu vín a získal také titul Prague Wine Trophy Nejlepší vinařství v letech 2012 a 2007.

MENU ve středu 17. 9. 2014 od 18.30

• Welcome drink: Muškát moravský, kabinetní víno, 2013 & Amuse-bouche: Mladý kravský sýr s meruňkovým džemem ze Sonberku

• Merlot rosé, pozdní sběr, 2013 & Šlehané máslové pâté z farmářských králičích jater doplněné espumou z černých třešní

• Sauvignon, pozdní sběr, 2010 & Grilovaná mušle sv. Jakuba na krému z cukrové kukuřice zdobená chipsem z černého kořene

• Ryzlink rýnský, pozdní sběr, 2011 & Krémové risotto s uzeným mořským úhořem a rukolou

• Chardonnay & Rulandské šedé, pozdní sběr, 2012 & Telecí karé pečené na heřmánku s rozinkami a bramorem, artyčokové pyré

• Pálava, výběr z hroznů, 2012 & Sorbet z domácího bezinkového sirupu

• Merlot, výběr z hroznů, 2011 & Hovězí líčko pomalu dušené s ostružinami, servírované s krupicovým nokem a celerovou slámou

• Rulandské šedé, výběr z cibéb, 2007 & Koláč z křehkého máslového těsta s rozinkami a piniemi

Cena kompletního menu: 1578 Kč

Svůj stůl si prosím rezervujte na info@labouchee.cz nebo telefonicky na čísle 542 212 560.