Svatomartinské menu & víno

11. 11. — 14. 11. 2009

Svatomartinské hody byly vždy časem hodování a bujného veselí. Úroda byla v bezpečí pod střechou a za dveřmi už čekal klidný Advent s předvánočním půstem.

Svatomartinské víno pak představuje znovuobnovenou tradici otevření prvních lahví vína pocházejícího z podzimní sklizně pávě na Sv. Martina, tedy 11. listopadu.

Těší nás, že tento příjemný zvyk dobrého jídla a pití přetrval do dnešní doby, a my můžeme uvítat v La Bouchée všechny, kteří chtějí v době vrcholícího podzimu ochutnat posvícenské speciality a využít nabídky mladého svěžího vína.

Svatomartinské menu

Od středy 11. do soboty 14. listopadu 2009

Předkrmy:

  • Kachní játra pomalu pečená s česnekem a hruškou na trhaném listovém salátku – 113 Kč
  • Domácí paštika z kuřecích jatýrek ovoněná čerstvým tymiánem – 125 Kč

Polévka:

Kachní consommé se zeleninkou Julienne, drůbky a domácí těstovinou – 48 Kč

Hlavní chod:

Konfitovaná kachní čtvrtka v sádle podávaná s kombinací příloh dle vašeho přání – 278 Kč

  • sladké červené zelí
  • pyré z pečených kaštanů
  • domácí špekové knedlíky
  • bramborové lokše
  • šoulet

Dezerty:

  • Pečená jablka plněná rumovými rozinkami a sypaná oříškovou drobenkou – 69 Kč
  • Domácí bramborové šulánky sypané mletým mákem a přelité horkým máslem  – 67 Kč
  • Pěna z pečených kaštanů zdobená horkou čokoládou, ovocem a šlehačkou – 89 Kč
  • Horký jablečný cider – 69 Kč

Svatomartinská vína

  • 0,1 l Müller Thurgau, Rodinné vinařství Jedlička & Novák – 22 Kč
  • 0,1 l Modrý Portugal, Vinařství Mádl – 24 Kč
  • 0,1 l Cuvée – Modrý Portugal + Svatovavřinecké, Rodinné vinařství Jedlička & Novák – 24 Kč

Svatomartinské menu