Akce

Valentýnské menu pro dva v La Bouchée

14. 2. 2017

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.

Restaurace La Bouchée pro vás tradičně připravuje na Valentýna SPECIÁLNÍ MENU PRO DVA.
Menu v detailu akce.

Zabijačka s Mikrofarmou v Otevřené zahradě

21. 1. 2017

Ladovská zima v Otevřené zahradě za naší restaurací se prostě musí využít. Na premiéře vesnické zabijačky Mikrofarmy v centru města se podílíme zimním barem a guláškem od našeho šéfkuchaře. Více v detailu akce.

Maurerův Grand restaurant festival v La Bouchée

15. 1. — 28. 2. 2017

La Bouchée nabídne spolu s dalšími českými top restauracemi do 28.2. návštěvníkům delikatesy své kuchyně za zvýhodněné festivalové ceny. Tématem letošního ročníku je „Baroko na talíři“!

Velká degustační sobota s festivalem Víno z blízka

3. 12. 2016

Do Brna přijedou v sobotu 3. 12. špičkoví vinaři z jižní Moravy, kteří budou svá vína prezentovat v nejkrásnějších brněnských sklepních prostorech. My u toho samozřejmě nebudeme chybět a v salonku naší restaurace bude při této příležitosti hostovat vinařství PROQIN.

Špičkové Beaujolais & menu v La Bouchée

17. 11. — 22. 11. 2016

Kde nejlépe oslavit příchod Beaujolais Nouveau 2016? Přeci ve francouzské restauraci!

Svatomartinské hody v La Bouchée

11. 11. — 13. 11. 2016

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Letos jsme pro vás opět získali vynikající surovinu – husy z venkovního ekochovu, takže se máte opravdu na co těšit! Rezervace přijímáme už nyní, menu najdete v detailu akce!

LaBůůů TELE ... sníme celé

7. 10. — 14. 10. 2016

Přivezeme bio tele z Bílých Karpat
a zpracujeme vše (Nose to Tail).

Od pátku 7. 10. od 11 h, až než se sní.
MENU
• Carpaccio ze svíčkové, řepa, houby, brusinky
• Consommé s domácí těstovinou a zeleninou
• Vídeňský řízek smažený na přepuštěném másle, bramborové pyré s medvědím česnekem
• Ramínko na bílém víně, glazovaná zelenina, konfitované šafránové brambory, sušené meruňky
• Ragú na smetaně, zelenina, pappardelle
• Grilovaná kotleta s kostí, pečená zelenina a pepřová omáčka (velmi limitovaný počet porcí)

Přijďte!

RESTAURANT REOPENING PARTY

30. 9. 2016

Milí hosté, už TENTO PÁTEK v La Bouchée PARTY K ZAHÁJENÍ 10. SEZONY RESTAURACE. VYMAZLENÝ RAUT + WELCOME DRINK + 8 VZORKŮ VINNÝCH PECEK za SPECIÁLNÍ NAROZENINOVOU CENU 490 Kč/os.

Rozehrajeme souboj moravských a světových vín – má Morava šanci vyrovnat se světovým ryzlinkům, chardonnay a pinotům?
• Chardonnay, pozdní sběr 2010, Gotberg x Mâcon-Uchizy, Les Maranches 2010, Les Héritiers du Comte Lafon, Francie
• Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2012, Sonberk x Riesling Qualitätswein 2012, Weingut Fred Loimer, Rakousko
• Pinot noir, moravské zemské víno 2007, Stapleton & Springer x Pommard 2007, Domaine Joseph Voillot, Francie
• Cabernet Sauvignon-Merlot, pozdní sběr 2012, Mikrosvín Mikulov x Chianti Classico Riserva 2012, Tenuta Borgo Casa al Vento, Itálie

Navíc připravujeme speciální kategorii „Výběr z hroznů“, kde otevřeme unikáty z r. 2008 (italské Brunello di Montalcino 2008 Poggio Nardone, Barbaresco 2008 Produttori del Barbaresco, francouzské Gevrey Chambertin 1er Cru Poissenot 2008 Domaine Humbert Frères, Châteauneuf-du-Pape 2008 Domaine du Pegau a moravské Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2008 Sonberk, Roučí, moravské zemské víno 2007 Stapleton & Springer).

Těší se na vás sommeliéři Dáša Fialová a Petr Hanuš.

A čekají vás samozřejmě i dobroty naší kuchyně připravené týmem šéfkuchaře Jiřího Crhy.

Welcome drink & rautové menu & degustace 8 vzorků vína 490 Kč/os.
Vína, která si případně vyberete z Výběru z hroznů nebo další sklenky soubojových vín, cokoli z našeho vinného a nápojového lístku bude k dispozici a bude účtováno zvlášť.

Rezervujte místa včas na info@labouchee.cz nebo +420 542 212 560!

Gril: SÝR & VÍNO party

31. 8. 2016

Naše gril menu doplní tentokrát od 17 do 22 h VÝBĚR SÝRŮ A VÍNA, které vám ráda představí a po skleničce nabídne sommelierka Dáša Fialová.

>> vstup zdarma
>> speciální MENU
>> víno po skleničce
>> pohoda a zábava v Otevřené zahradě

Zastavte se za námi a nebojte se pozvat přátele, dostane se na všechny :)

Znovuotevření restaurace a zářijové akce v La Bouchée

31. 8. — 25. 9. 2016

12. 9. RESTAURACE OPĚT V PROVOZU
La Bouchée restaurant je zpět!

22. 9. SUMMER CLOSING GRIL PARTY 16–22 h
Zveme vás na grilovačku v Otevřené zahradě na Údolní 33. Rozloučíme se s létem a naší letní stage „La Bouchée Gril“ za restaurací.
• vstup ZDARMA
• živá hudba Samba trio
• zábava a škola steaků s Mikrofarmou
• špičky pro bílé-rosé-červené víno po skleničce: Sonberk (dostanete unikátní možnost ochutnat a srovnat sonberské ryzlinky od ročníku 2008 až po r. 2014), Víno J. Stávek (nejen vyhlášená Rosé Nad Zahrady a Bočky) a Stapleton & Springer (dle našeho názoru nejlepší pinoty z Moravy)
• speciální GRIL MENU: burgery, steaky, quiche, ale třeba i torchon z Foie gras aj.

30. 9. RESTAURANT REOPENING PARTY od 19 h
Přijďte si s námi připít na zahájení 10. sezony provozu restaurace. Rozehrajeme souboj moravských a světových vín – má Morava šanci se vyrovnat světovým ryzlinkům, sauvignonům a pinotům? Navíc připravujeme speciální kategorii „Výběr z hroznů“, kde otevřeme unikáty z r. 2008. Těší se na vás sommeliéři Dáša Fialová a Petr Hanuš. A čekají vás samozřejmě i dobroty naší kuchyně připravené týmem šéfkuchaře Jiřího Crhy.
Rautové menu & degustace vína 490 Kč/os.
Rezervujte místa včas!

Gril: Neděle>> ŠPANĚLSKO NA TALÍŘI

28. 8. 2016

Prodlužte si dovolenou – tentokrát je neděle s grilováním a zábavou v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací zasvěcena španělské kuchyni.

>> vstup zdarma
>> prohlídka a zábava v Otevřené zahradě
>> dobrůtky, které potěší malé i velké
>> víno po skleničce

MENU
• Tapas olivy, chorizo, sýr
• Gazpacho
• Paella s kuřecím masem a zeleninou
• Paella se slávkami a rajčaty
• Fabada Asturiana
• Hovězí empanadas
• Tortilla de patatas – španělská bramborová omeleta
• Crema Catalana
• Sangría

Zastavte se za námi a nebojte se pozvat přátele, dostane se na všechny :)

Gril: BURGER PARTY

24. 8. 2016

Naše gril menu doplní tentokrát od 17 do 22 h klasické i netradiční BURGERY.

>> vstup zdarma
>> speciální MENU
>> víno po skleničce
>> pohoda a zábava v Otevřené zahradě

Zastavte se za námi a nebojte se pozvat přátele, dostane se na všechny :)

Gril: Víkend>> FRANCIE NA TALÍŘI

20. 8. — 21. 8. 2016

Prodlužte si dovolenou – tentokrát jsou oba víkendové dny s grilováním a zábavou v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací zasvěceny francouzské kuchyni.

>> vstup zdarma
>> prohlídka a zábava v Otevřené zahradě
>> dobrůtky, které potěší malé i velké
>> víno po skleničce

MENU
• Torchon z Foie gras, vinné želé, chlebový chips
• Játrové pâté, pečivo
• Grilovaná Foie gras, jablkové pyré, domácí máslová brioška
• Francouzská cibulačka, kruton gratinovaný sýrem brie
• Farmářské hovězí z Mikrofarmy po burgundsku, bramborové pyré
• Telecí steak Rossini, bramborový gratin, špenát
• Pečené kuřátko, houbová nádivka, pečená zelenina
• Filátko z Mořského vlka, bylinkové máslo, glazovaná zelenina
• Quiche – francouzský koláč z máslového těsta plněný zeleninou a sýrem brie
• Crème brûlée
• Čokoládový tart

Zastavte se za námi a nebojte se pozvat přátele, dostane se na všechny :)

Gril: TUŇÁK PARTY

17. 8. 2016

Naše klasické gril menu doplní tentokrát od 14 do 22 h speciality z TUŇÁKA.

>> vstup zdarma
>> speciální MENU
>> víno po skleničce
>> pohoda a zábava v Otevřené zahradě

MENU
• Tatarák z tuňáka, sezam, zázvor, Kikkoman omáčka, bagetka
• Tataki z tuňáka, dýňová caponata
• Vichyssoise, marinovaný tuňák
• Salat Niçoise
• Grilovaný tuňák, risotto nero
• Grilovaný tuňák na bramborovo-šafránovém krému
• Grilovaný tuňák, salát, bylinková bageta

Zastavte se za námi a nebojte se pozvat přátele, dostane se na všechny :)

Gril: Rodinná neděle>> ŘECKO NA TALÍŘI

14. 8. 2016

Prodlužte si dovolenou – rodinná neděle s grilováním a zábavou v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací je v neděli 14. srpna od 11 h zasvěcena řecké kuchyni.

>> vstup zdarma
>> prohlídka a zábava v Otevřené zahradě
>> dobrůtky, které potěší malé i velké
>> škola vaření jednoduchého dezertu pro děti

MENU:
• Chobotnice na grilu, marinovaný losos, rajčata, bageta 129 Kč
• Souvlaki z vepřové panenky, rajčatové kofty, bylinková omáčka 165 Kč
• Studená okurková polévka s jogurtem a česnekem 45 Kč
• Telecí kebab, tzatziki, bageta 155 Kč
• Pečené bio jehněčí na česneku a zelenině, feta, pita 199 Kč
• Musaka 155 Kč
• Řecký salát se sýrem feta, bagetka 145 Kč
• Rýžový dezert s medem a skořicí 55 Kč

Dezert: Řecký jogurt s medem z divoké višně a karamelizovanými ořechy vám připraví vaše děti pod dohledem lektorky :)

Těšíme se!

Gril: TATARÁK PARTY

10. 8. 2016

Naše klasické gril menu doplní po celý den výběr z mnoha druhů tataráků – z vyzrálého hovězího, lososa, tuňáka, ale třeba i zeleniny.

>> vstup zdarma
>> speciální Tartar MENU
>> víno po skleničce
>> pohoda a zábava v Otevřené zahradě

MENU
• 50 g HOVĚZÍ TATARÁK S LANÝŽOVÝM OLEJEM a žloutkem, opečená bagetka 99 Kč
• 100 g HOVĚZÍ TATARÁKOVÁ KLASIKA z vyzrálého krku, topinky s česnekem 165 Kč
• 50 g TUŇÁKOVÝ TATARÁK SE SEZAMEM, marinovaným zázvorem a opečenou bagetkou 99 Kč
• 50 g TUŇÁKOVÝ TATARÁK SE SUŠENÝMi RAJČATY, jarní cibulkou a opečenou bagetkou 99 Kč
• 50 g LOSOSOVÝ TATARÁK S LIMETKOVOU KŮROU a crème fraîche, opečená bagetka 89 Kč
• 50 g LOSOSOVÝ TATARÁK SE SUŠENÝMI RAJČATY, zakysanou smetanou a opečenou bagetkou 95 Kč
• 100 g ZELENINOVÝ TATARÁČEK SE ŠAFRÁNEM a crème fraîche, topinky 99 Kč

Zastavte se za námi a nebojte se pozvat přátele, dostane se na všechny :)

Gril: Nedělní rodinný výlet do Itálie

7. 8. 2016

Prodlužte si dovolenou – rodinná neděle s grilováním a zábavou v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací je v neděli 7. srpna od 11 do 14 h zasvěcena italské kuchyni.

>> vstup zdarma
>> prohlídka Otevřené zahrady
>> dobrůtky, které potěší malé i velké
>> škola vaření jednoduchého dezertu pro děti
>> pohoda a zábava v zahradě

MENU
• Vitello tonnato, focaccia
• Marinovaný losos na salátku s fenyklem a pomeranči
• Grilované krevety na salátu Panzanella
• Minestrone
• Domácí salsiccia na grilu, zeleninová caponata
• Pappadelle Bolognese s parmezánem
• Tagliatelle s rajčaty, bazalkou a parmezánem
• Tagliatelle carbonara s pancettou
• Pražma na grilu, salát Caesar
• Hovězí osso buco, šafránové risotto

Těšíme se!

MIKROFARMA GRIL PARTY

3. 8. 2016

Tematická středa na grilu v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací od 17 do 22 h.

• vstup zdarma
• prohlídka Otevřené zahrady, hudba
• steaky z Mikrofarma – brněnská zrárna a řeznictví s úctou k masu na grilu
• škola přípravy masa s mistrem řezníkem
• víno po skleničce doporučí sommelierka Dáša Fialová

STEAKOVÉ MENU Z VYZRÁLÉHO HOVĚZÍHO Z MIKROFARMY
T-bone steak
I-bone steak
Rump steak
Steak ze spodního šálu, ořechu, velké plece
Flank steak

PŘÍLOHY
grilovaná zelenina
bramborové pyré s medvědím česnekem
mačkané brambory se špekem a cibulkou
listový salát s cherry rajčaty
tzatziki

OMÁČKY
pepřová
žampionová
holandská
tvarohový dip
dijonská majonéza

Zastavte se za námi a nebojte se vzít s sebou přátele, dostane se na všechny :)

RODINNÁ NEDĚLE S GRILOVÁNÍM

31. 7. 2016

Rodinná neděle s grilováním a zábavou v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací v neděli 31. července od 11.00.

• vstup zdarma
• prohlídka Otevřené zahrady
• dobrůtky, které potěší malé i velké
• škola vaření pro děti (rezervujte předem)
• pohoda a zábava v zahradě

Těšíme se!

HŘÍŠNĚ SLADKÁ STŘEDA v La Bouchée Gril

27. 7. 2016

Naše klasické gril menu doplní tentokrát výběr ze sedmi druhů ledových káv, domácí zmrzlina, dezerty a likérová vína. Po celý den!

DEZERTY
• Citrónový koláč 69 Kč
• Čokoládový dort 69 Kč
• Pěna z bílé čokolády s ořechovou sušenkou 49 Kč
• Pomerančový crème brûlée 79 Kč
• Francouzská palačinka flambovaná s likérem Grand Marnier 59 Kč
• Jahodová, borůvková a vanilková zmrzlina 29 Kč/kopeček

LEDOVÉ KÁVY
• Café Granité 50 Kč
• Affogato 65 Kč
• Ledové pomerančové cappuccino 75 Kč
• Ledová ořechová kava 65 Kč
• Ledové kávové kostky s Baileys 75 Kč
• Frappé se zmrzlinou 55 Kč
• Café Freddo 45 Kč

RYBY & SEAFOOD PARTY

22. 7. 2016

Druhý tematický grilovací podvečer „La Bouchée Gril“ v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací v pátek 22. července od 17.00

• vstup zdarma
• prohlídka Otevřené zahrady
• víno po skleničce
• speciální gril MENU našeho šéfkuchaře Jirky Crhy z ryb a mořských plodů:

• BOUILLABAISSE – francouzská rybí polévka původem z Provence
• SLÁVKY NA VÍNĚ a zelenině
• KOBLÍŽKY Z TRESKY na salátku s pikantní salsou
• FISH AND CHIPS
• KREVETY grilované na špejli, zázvor, chilli, smažená rýžová koule
• Grilovaný FILET Z MOŘSKÉHO VLKA nebo PRAŽMY KRÁLOVSKÉ
• SALÁTY, GRILOVANÁ ZELENINA, …

Těšíme se!

BURGER PARTY v Otevřené zahradě

13. 7. 2016

První tematický grilovací podvečer „La Bouchée Gril“ v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací ve středu 13. července od 17.30.

OPENING PARTY: slavnostní start letního programu La Bouchée Gril v Otevřené zahradě

7. 7. 2016

Letní stage „La Bouchée Gril“ v krásné Otevřené zahradě za naší restaurací už znáte. Jsme tam ve zkušebním provozu každý den od 11 do 20 h (během akcí a po domluvě až do 22 h). Slavnostní zahájení ostrého provozu a prázdninového programu jsme naplánovali na čtvrtek 7. července v 17 h. Těšte se na welcome drink Proqin, program, školu grilování a samozřejmě dobroty z našeho grilu. Více v detailu akce, zatím si zatrhněte datum červeně ve svém kalendáři! :)

Čtvrtek s vinařem: GALA VINAŘSTVÍ

30. 6. 2016

Ochutnávka s komentářem majitele tohoto butikového vinařství, Ing. Jaromíra Galy – 7 vzorků – 299 Kč – pouze 12 míst!

Středa s vinařem: STAPLETON & SPRINGER

15. 6. 2016

Ochutnávka s komentářem Tomáše Springera.

MENU LA BOUCHÉE GRIL V OTEVŘENÉ ZAHRADĚ neděle 5. 6. 2016 od 11 h

5. 6. 2016

>> Studená zeleninová polévka, celerový chips 40 Kč
>> Grilovaný špíz z farmářského kuřete a zeleniny, Tzatziki, bageta 139 Kč
>> Toust s pečeným masem z farmářského králíka, bylinkovým máslem, vejcem a salátem 59 Kč
>> Nakládaný hermelín, pečivo 69 Kč
>> Grilovaný hermelín, pečivo 69 Kč
* Letní občerstvení je ve zkušebním provozu, budeme moc vděčni za vaše nápady, připomínky a přání. Ať už nám je napíšete nebo řeknete osobně. Děkujeme!

Úterý s vinařem: PROQIN

31. 5. — 30. 5. 2016

Poznejte tajemství ruční produkce skutečných šumivých vín vyráběných klasickou metodou druhotného kvašení v láhvi, a ochutnejte svěží odrůdové sekty i tichá vína bratrů Prokešů z vinařské obce Velké Němčice. V nádherném prostředí La Bouchée Grilu v Otevřené zahradě, hned za naší restaurací.

Slavnosti moře 5.VLNA - JEŠTĚ VĚTŠÍ TSUNAMI

28. 5. — 29. 5. 2016

Víkend s Ocean48 na Slovaňáku se nezadržitelně blíží, a proto vám s radostí představujeme naši část nabídky:
Argentinské krevety na salátu z fenyklu, avokáda, manga a ředkve, pomerančová majonéza a limetová pěna

La Bouchée vaří na Slavnostech chřestu v Ivančicích

21. 5. — 22. 5. 2016

Máte zálusk na chřestové pochoutky? O tomto víkendu se odehraje největší chřestová akce v ČR – chřestový festival v Ivančicích. A La Bouchée na něm nebude chybět!

Úterý s vinařem: MAREK ŠPALEK

17. 5. 2016

Ochutnávka s komentářem majitele vinařství Marka Špalka – 6 vzorků – 299 Kč – pouze 12 míst!

La Bouchée na PRIMA FRESH FESTIVALU

7. 5. — 8. 5. 2016

Asi největší gastronomická přehlídka, které se účastníme, se odehraje už tento víkend.

Středa s vinařem: SONBERK – VERTIKÁLNÍ DEGUSTACE RYZLINKŮ

4. 5. 2016

Ochutnávka s komentářem sommeliera Davida Pavlíčka – 6 vzorků – 350 Kč – pouze 12 míst!

La Bouchée na JustFestu

30. 4. — 1. 5. 2016

Brněnská premiéra festivalu Ochutnej Svět přináší největší přehlídku dobrého jídla i pití z celého světa a La Bouchée na ní nebude chybět. Blokněte si víkend od 30.4.-1.5. 2016 ve svém kalendáři.

Úterý s vinařem: VINAŘSTVÍ KOŘÍNEK

19. 4. 2016

Ochutnávka s komentářem zástupce vinařství Jiřího Kuchaře – 7 vzorků – 299 Kč – pouze 12 míst!

Čtvrtek s vinařem: SONBERK

7. 4. 2016

Ochutnávka s komentářem sommeliera Davida Pavlíčka ze Sonberku – 6 vzorků+přek­vapení nakonec – 299 Kč – pouze 12 míst!

Velikonoční menu

25. 3. — 28. 3. 2016

V pátek, o víkendu i na Velikonoční pondělí do 16 h máme v La Bouchée otevřeno s nabídkou jarního menu.

Večer u piána

18. 3. 2016

V pátek budeme mít od 18h v La Bouchée v rámci festivalu 7 dní bez lepku hosta, pianistu Vladimíra Baloga, který vám zpříjemní večer u nás.

Festival 7 dní bez lepku v La Bouchée

14. 3. — 20. 3. 2016

Už zítra a až do neděle se připojujeme k FESTIVALU 7 DNÍ BEZ LEPKU.

Půjde to lehce, protože i ve standardním provozu bezlepková jídla děláme nebo menu podle téhle potřeby lehce modifikujeme. Tak klidně šiřte mezi přáteli, bezlepek je trend a ty, kterým život komplikuje celiakie, dost pravděpodobně tou informací potěšíte :)

Maurerův Grand restaurant festival v La Bouchée

15. 2. — 29. 2. 2016

La Bouchée a další top restaurace, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT 2016, nabídnou do 29.2. návštěvníkům delikatesy své kuchyně za zvýhodněné festivalové ceny.

Valentýnské menu pro dva v La Bouchée

13. 2. — 14. 2. 2016

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.

Restaurace La Bouchée pro vás tradičně připravuje na Valentýnský víkend 13. a 14. 2. SPECIÁLNÍ MENU PRO DVA.
Menu v detailu akce.

Silvestr v duchu francouzské gastronomie

31. 12. 2015

Také pro poslední den tohoto roku chystáme stylové menu a nápoje, které vás budou bavit.

Gourmet Startup menu - labužníkem krok za krokem, Vol. 3

7. 12. 2015

Úvod do vyšší gastronomie a světa dobrého vína. Provedeme vás osobně a s nadhledem trendy, nej surovinami, vším, co nás baví.

Velká degustační sobota s festivalem Víno z blízka

5. 12. 2015

Do Brna přijedou v sobotu 5. 12. špičkoví vinaři z jižní Moravy, kteří budou svá vína prezentovat v nejkrásnějších brněnských sklepních prostorech. My u toho samozřejmě nebudeme chybět a v salonku naší restaurace bude při této příležitosti hostovat vinařství Sonberk.

Špičkové Beaujolais v La Bouchée

19. 11. — 26. 11. 2015

Kde nejlépe oslavit příchod Beaujolais Nouveau 2015? Přeci ve francouzské restauraci!

Svatomartinské hody v La Bouchée

11. 11. — 15. 11. 2015

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Letos jsme pro vás opět získali vynikající surovinu – biohusy z venkovního domácího chovu, takže se máte opravdu na co těšit! Rezervace přijímáme už nyní, menu najdete v detailu akce!

Gourmet Startup - labužníkem krok za krokem, Vol. 2

26. 10. 2015

Úvod do vyšší gastronomie a světa dobrého vína. Provedeme vás osobně a s nadhledem trendy, nej surovinami, vším, co nás baví.

Nedělní dýňové menu

11. 10. 2015

Při příležitosti Dýňové slavnosti, konané v sousední Otevřené zahradě, jsme tematicky vyladili naši nedělní nabídku.

Gourmet Startup - labužníkem krok za krokem, Vol. 1

21. 9. 2015

Úvod do vyšší gastronomie a světa dobrého vína. Provedeme vás osobně a s nadhledem trendy, nej surovinami, vším, co nás baví.

Chef’s Table - hostina s šéfkuchařem

26. 7. 2015

Tříchodové festivalové menu Jídlo z blízka servírované v neobvyklém pojetí k jednomu stolu a se společností našeho šéfkuchaře.

Příprava raw food jídel z kuchařky „Lahodně s Ellou“

22. 7. 2015

Workshop v rámci festivalu Jídlo z blízka.

Příprava steaků z různých partií stařeného masa, tipy & triky + ochutnávka v Mikrofarmě

21. 7. 2015

Workshop ve spřátelené Mikrofarmě v rámci festivalu Jídlo z blízka.

Mandlovice z Hustopečí – představení originálního destilátu včetně kulinárního využití s ochutnávkou

19. 7. 2015

Workshop v Otevřené zahradě v rámci festivalu Jídlo z blízka.

La Bouchée Menu Jídlo z blízka

16. 7. — 26. 7. 2015

Ochutnejte u nás jižní Moravu v rámci jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně!

La Bouchée & Víno z blízka

11. 6. 2015

Oblíbená série vinných degustací v Otevřené zahradě za La Bouchée pokračuje i tento rok. Zveme vás na čtvrteční Duel Vinařství Pilátek & Jäger a Vinařství Klobása, o degustační sousta a následné grilování se postarají kuchaři z La Bouchée.

La Bouchée na Špilberk Food Festivalu

5. 6. — 7. 6. 2015

Na začátku června se na nádvořích a terasách hradu Špilberk uskuteční již čtvrtý ročník Špilberk Food Festivalu, první s účastí La Bouchée.

La Bouchée na PRAGUE FOOD FESTIVALU

29. 5. — 31. 5. 2015

Je nám velkou ctí i potěšením, že jedeme reprezentovat brněnskou a moravskou gastronomii na 9. ročník Prague Food Festivalu

La Bouchée vaří na Slavnostech chřestu v Ivančicích

23. 5. — 24. 5. 2015

Máte zálusk na chřestové pochoutky? O tomto víkendu se odehraje největší chřestová akce v ČR – chřestový festival v Ivančicích. A La Bouchée na něm nebude chybět!

Degustační večer La Bouchée & Vinařství Mikrosvín Mikulov

7. 5. 2015

Náš šéfkuchař a sommelier vyrazili do vinařství Mikrosvín Mikulov, kde přechutnali vzorky přímo u zdroje a zanedlouho se můžete těšit na speciální večer snoubení jídla a vína. Menu najdete v detailu akce.

Večeře s Davidem Buzzinelli, majitelem vinařství Carlo di Pradis

16. 4. 2015

Příjemný večer ve společnosti majitele vinařství a jeho produkce z oblastí Isonzo a Collio, kde vznikají nejlepší bílá vína Itálie.

Degustační menu s festivalem Bonjour Brno 2015

13. 4. — 3. 5. 2015

Máte-li chuť si připomenout oblíbené francouzské speciality nebo naopak ochutnat něco zcela nového, právě pro vás je tady vyhledávané a netrpělivě očekávané Degustační menu. Připraveny budou speciality z Bretaně a další tradiční francouzské pochoutky. Nouze nebude ani o vybraná vína, která k francouzským jídlům neodmyslitelně patří, a my vám je nabídneme po skleničce.
Pozn.: Po tuto dobu nepřipravujeme jídla ze stálého jídelního lístku.

La Bouchée o víkendu na Kolonialu

11. 4. — 12. 4. 2015

O víkendu budeme grilovat spolu se spřízněnou Mikrofarmou na Kolonialu!

Velikonoční menu

6. 4. 2015

Na Velikonoční pondělí máme v La Bouchée otevřeno s nabídkou jarního menu.

La Bouchée na Velikonočních slavnostech

27. 3. — 5. 4. 2015

Od této chvíle po následujících deset dní se s našimi specialitami nepotkáte jen v restauraci na Údolní, ale také na Velikonočních slavnostech na náměstí Svobody.

Makronka ke kávě jako dárek

20. 3. — 31. 3. 2015

Na 20. 3. připadá Den makronek (Le Jour du Macaron). A tak jsme se rozhodli, že v La Bouchée dostanete ke každé kávě objednané mezi 15. a 18. hodinou jako dárek Makronku od Hanky zdarma! A to nejen zítra, ale až do konce měsíce :)

MDŽ s francouzským šarmem

8. 3. 2015

Vymažte zprofanovanou socialistickou oslavu z paměti. Tenhle svátek může být dobrou příležitostí vyrazit se svou ženou do restaurace. V La Bouchée navíc každé věnujeme po celý den k menu dárek v podobě minimakronky.

Degustační večer La Bouchée & Vinařství Kořínek

19. 2. 2015

V létě jsme byli ve sklepě pana Kořínka v Hnanicích naprosto nadšeni jeho produkcí. Proto ho nyní zveme na únorový podvečer, aby vám představil svá vína a také přiblížil pojem „VOC Znojmo“, který je známkou původu i přísně hlídané vysoké kvality.

Valentýnské menu pro dva v La Bouchée

14. 2. 2015

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.
Restaurace La Bouchée pro vás tradičně připravuje na Valentýnský den 14.2. SPECIÁLNÍ MENU PRO DVA.
Menu v detailu akce.

Ochutnejte speciality z nového únorového jídelního lístku

5. 2. 2015

Počátkem února startuje nový jídelní lístek restaurace La Bouchée. Ochutnávkou z jeho nabídky si můžete zpříjemnit čtvrteční večer, kdy pro vás chystáme degustační menu v doprovodu vín z naší vinotéky.

Menu najdete v detailu akce.

Maurerův Grand restaurant festival v La Bouchée

15. 1. — 28. 2. 2015

La Bouchée a další top restaurace, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT 2015, nabídnou do 28.2. návštěvníkům delikatesy své kuchyně za zvýhodněné festivalové ceny.

Silvestr v duchu francouzské gastronomie

31. 12. 2014

Také pro poslední den tohoto roku chystáme stylové menu a nápoje, které vás budou bavit.

Velká degustační sobota s festivalem Víno z blízka

6. 12. 2014

Do Brna dnes přijedou špičkoví vinaři z jižní Moravy, kteří budou svá vína prezentovat v nejkrásnějších brněnských sklepních prostorech. My u toho samozřejmě nebudeme chybět a v salonku naší restaurace bude při této příležitosti hostovat vinařství Sonberk.

Degustační menu nového chefa Michala Malarika

4. 12. 2014

Přicházející zimu vítáme degustačním menu našeho nového šéfkuchaře Michala Malarika, který byl mj. lektorem pražské kulinářské školy Chef Parade, vařil v předních domácích restauracích, také londýnské Nobu oceněné michelinskou hvězdou a dalších londýnských podnicích.

Již tento čtvrtek!

Svatomartinské hody v La Bouchée

7. 11. — 16. 11. 2014

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Letos jsme pro vás opět získali vynikající surovinu – biohusy z venkovního domácího chovu, takže se máte opravdu na co těšit!

Degustační večer La Bouchée & Sonberk

17. 9. 2014

Náš šéfkuchař a sommelier vyrazili do vinařství Sonberk, držitele titulu Vinařství roku 2013, kde přechutnali vzorky přímo u zdroje a zanedlouho se můžete těšit na speciální večer snoubení jídla a vína. Menu najdete v detailu akce.

Degustační večeře se zahraničním sommelierem Melroyem Fernandesem

13. 8. 2014

Je nám ctí, že můžeme v naší restauraci uvítat speciálního hosta: Melroye Fernandese – špičkového sommeliera, který působí v prestižních zahraničních hotelech a Michelinských restauracích. Intenzivní znalost světové produkce vína, vinných trhů a samotných vinařů, stejně jako schopnost kreativně lektorovat, objevovat nové souvislosti a bavit klienty při vinných degustacích jsou jeho doménou.

La Bouchée GRILUJE vyzrálé maso z Mikrofarmy v letní Otevřené zahradě

25. 7. — 26. 7. 2013

V pátek a sobotu budeme grilovat na terase Otevřené zahrady správně vyzrálé farmářské maso z brněnské zrárny a řeznictví Mikrofarma.

La Bouchée GRILUJE zvěřinu v letní Otevřené zahradě

11. 7. — 12. 7. 2014

V pátek a sobotu budeme grilovat na terase Otevřené zahrady zvěřinu z jihomoravských lesů – skutečně přírodní produkci.

La Bouchée Menu Jídlo z blízka

7. 7. — 31. 7. 2014

Ochutnejte u nás jižní Moravu v rámci jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně!

Francouzské menu Bonjour Brno prodlouženo

27. 6. — 30. 6. 2014

Pro velký zájem prodlužujeme nabídku specialit z Bretaně a dalších typických francouzských pochoutek.

Pozn.: Po tuto dobu nepřipravujeme jídla ze stálého jídelního lístku.

Grilujeme na festivalu Víno z blízka

26. 6. 2014

Tento čtvrtek grilujeme od 17.30 na akci Víno z blízka v Otevřené zahradě za naší restaurací.

První GRILOVÁNÍ v Otevřené zahradě

20. 6. — 21. 6. 2014

Tento pátek a sobotu nás najdete také v Otevřené zahradě za La Bouchée, kde pro vás zopakujeme menu, které jsme vařili na Prague Food Festivalu, ugrilujeme steaky z Mikrofarmy a nabídneme svěží víno po skleničce.

La Bouchée na Slavnostech moře

31. 5. 2014

Sotva jsme se vrátili z Prague Food Festivalu, už zase vyrážíme na cesty. Tuto sobotu grilujeme ryby s OCEAN48 na Slavnostech moře!

La Bouchée na PRAGUE FOOD FESTIVALU

24. 5. — 25. 5. 2014

Je nám velkou ctí i potěšením, že jsme byli osloveni Pavlem Maurerem, abychom na 8. ročníku Prague Food Festivalu reprezentovali brněnskou a moravskou gastronomii v sekci Hvězdy z regionů.

Grappa - královnu italských destilátů prezentuje samotný Alessandro Marzadro

21. 5. — 19. 5. 2014

Výjmečný večer pro limitovaný počet hostů, na kterém ochutnáte vzorky grappy s komentářem nejmladšího člena rodu Marzadro, který je ve vedení rodinné destilerie.

Degustační večer s neznámými odrůdami italských vín a místními gastronomickými specialitami

25. 4. 2014

Na italském vinařství je fascinující neuvěřitelná pestrost místních odrůd a jejich klonů (na dva tisíce!), které můžete při návštěvě této země ochutnat. Často se pěstují jen v jednom konkrétním místě, nikde jinde. Nejzajímavější vzorky, které v sobě (i přes obrovský ekonomický tlak preferující několik známých odrůd) uchovávají tradici, osobně v Itálii vyhledal odborník na italská vína a sommelier, Petr Hanuš, který vás bude večerem provázet.

Degustační týden s festivalem Bonjour Brno 2014

14. 4. — 18. 4. 2014

Máte-li chuť si připomenout oblíbené francouzské speciality nebo naopak ochutnat něco zcela nového, právě pro vás je tady vyhledávaný a netrpělivě očekávaný Degustační týden. Připraveny budou speciality z Bretaně a další tradiční francouzské pochoutky.

Večer bretaňských specialit

14. 4. 2014

Úvodní večer festivalu Bonjour Brno 2014 bude patřit specialitám z vyhlášeného regionu Bretaň.

Riedel Tasting v La Bouchée

27. 3. 2014

Zažijte legendu! Srdečně vás zveme do La Bouchée na výjimečnou prezentaci a srovnávací degustaci špičkových vín v různých typech jedinečných sklenic Riedel pod vedením Davida Bidla ze společnosti Ad Vivum.

Degustační večer s Gala Vinařstvím

13. 3. 2014

Degustace a večeře s osobní účastí pana Galy, který je jedním z nejlepších tuzemských vinařů a v jehož produkci najdete jedinečná vína vysoké kvality.

Moje víno 2014 - veřejné hodnocení

10. 3. 2014

Srdečně Vás zveme na speciální řízenou degustaci spojenou s laickým hodnocením vín, kde si budete moci po vzoru velkých soutěží ohodnotit a vybrat víno, které Vás nejvíce osloví.

Valentýnské menu pro dva v La Bouchée

14. 2. 2014

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.

Maurerův Grand restaurant festival v La Bouchée

15. 1. — 28. 2. 2014

La Bouchée a další top restaurace, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT 2014, nabídnou do 28.2. návštěvníkům delikatesy své kuchyně za zvýhodněné festivalové ceny.

Silvestr v duchu prázdninového Saint Tropez

31. 12. 2013

Také pro poslední den tohoto roku chystáme stylové menu a nápoje, které vás budou bavit; kostýmy evokující přímořské letovisko jsou vítány, ten nejlepší bude odměněn!

Na co se můžete těšit v La Bouchée do konce tohoto roku - kalendář akcí

17. 12. — 10. 12. 2013

Pohodlně se usaďte, vezměte do rukou diáře a vybírejte, čím bychom mohli zpříjemnit váš čas.

Co chutná mladým? 2

16. 12. 2013

Již druhý díl z cyklu neformálních vinných degustací, které mají za cíl podívat se na víno očima mladé generace a ukázat její preference. Tentokrát budeme srovnávat mladá a starší-nazrálejší vína.

Velká degustační sobota s festivalem Víno z blízka

7. 12. 2013

Do Brna dnes přijedou špičkoví vinaři z jižní Moravy, kteří budou svá vína prezentovat v nejkrásnějších brněnských sklepních prostorech. My u toho samozřejmě nebudeme chybět a v salonku naší restaurace bude při této příležitosti hostovat vinařství Proqin z Velkých Němčic.

La Petite Dégustation: degustace speciálních rumů

5. 12. 2013

Pro svoji jedinečnou vůni a lahodnou chuť se staly rumy srdeční záležitostí našeho barmana, Martina Zvěřiny. Letos v říjnu se za nimi opět vydal do Londýna na světový festival The UK Rumfest. Vychytávky, které přivezl, vám v tento večer osobně představí.

Degustační večer s letošním (už trojnásobným) Vinařem roku – Josefem Valihrachem

27. 11. 2013

Degustace a večeře s osobní účastí pana Valihracha, který je mj. jedním z nejúspěšnějších tuzemských vinařů na zahraničních soutěžích a také spoluzakladatelem Vinařské asociace ČR.

Špičkové Beaujolais & menu v La Bouchée

21. 11. — 24. 11. 2013

Kde nejlépe oslavit příchod Beaujolais Nouveau 2013? Přeci ve francouzské restauraci!

Svatomartinské hody v La Bouchée

11. 11. — 15. 11. 2013

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Letos jsme pro vás opět získali vynikající surovinu – biohusy z venkovního domácího chovu, takže se máte opravdu na co těšit!

Měsíc jídla a vína z blízka v La Bouchée

8. 11. — 6. 12. 2013

V rámci festivalu Víno z blízka vám mimo jídelní lístek nabídneme speciality z lokálních farmářských surovin podtržené snoubením s vínem vyhlášeného vinařství Proqin.

La Petite Dégustation: degustace špičkových whisky

7. 11. 2013

Komorní zasvěcení do novinek z našeho baru barmanem Martinem Zvěřinou.

Degustační menu (staro)nového chefa Michala Hájka

30. 10. 2013

Podzim vítáme degustačním menu našeho šéfkuchaře Michala Hájka, který se k nám vrátil po dvou letech se zkušenostmi z restaurací Borgo Agnese, Il Mercato a pražské Aromi Riccarda Lucqueho.

Již tuto středu!

Co chutná mladým?

22. 10. 2013

V úterý startuje náš nový cyklus neformálních vinných degustací, které mají za cíl podívat se na víno očima mladé generace a ukázat její preference. Na pilotním večeru přislíbil účast známý sommelier Libor Nazarčuk a vinaři Martin Prokeš, Stanislav Čevela i Marek Špalek.

Dny renneské kuchyně

17. 10. — 20. 10. 2013

Od čtvrtka 17. do neděle 20. 10. vám představíme typickou kuchyni bretaňského města Rennes, ve kterém La Bouchée na tamním gastronomickém festivalu počátkem tohoto měsíce prezentovalo kuchyni českou.

Vinná degustace s vinařstvím Víno J. Stávek

15. 10. 2013

Rodinné butikové vinařství se zaměřuje na výrobu originálních vín a to především z kategorie cuvée, rosé a fortifikované. Momentálně chod vinařství zajišťuje pravnuk zakladatele Ing. Jan Stávek, Ph.D., který vás degustací provede osobně. Představí především svá medailová vína, a to v netradiční srovnávací degustaci.

La Petite Dégustation: degustace grappy

3. 10. 2013

Komorní barová exkurze právě dovezených prémiových italských destilátů pro ctitele a znalce tohoto ušlechtilého alkoholu i pro ty, kteří jej spolu s výkladem našeho barmana ochutnají poprvé.

La Bouchée na festivalu Theatrum Vinum v Městském divadle Brno

14. 9. 2013

Srdečně vás zveme na náš stánek s francouzskými delikatesami v prostorách Divadelního dvora MDB.

Večeře s francouzským vinařem Patrickem Piuze

11. 9. 2013

Na středu 11. září pro vás chystáme večeři s jedním z nejznámějších vinařů v oblasti Chablis, jehož vína jsou zcela vyprodána a nabízejí je nejlepší světové restaurace – Patrickem Piuze.

Degustace Proqin a sekání sektů v Otevřené zahradě

29. 8. 2013

Degustace vynikajících moravských šumivých i tichých vín, průvodní slovo majitele vinařství Martina Prokeše a opakování finálové sabrage naší kolegyně Dáši Fialové, která letos získala třetí místo na mistrovství ČR v sekání sektů – to vše na vás čeká v nádherném prostředí letní Otevřené zahrady.

Doprovodný program k festivalu Jídlo z blízka

11. 7. 2013

Jako součást festivalu Jídlo z blízka pro vás chystáme školu pečení proslulého koláče Tarte Flambée, dílnu o bylinkách a jedlých květech v kuchyni nebo spolu s Nadací Partnerství 4 velké degustace moravských vinařských VOC spolků ve stylu zahradní slavnosti.

La Bouchée Menu Jídlo z blízka

8. 7. — 31. 7. 2013

Ochutnejte u nás jižní Moravu v rámci jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně!

Kulinářská hvězda pražské gastronomie, Jan Punčochář, připravuje večeři v La Bouchée

8. 7. 2013

Restaurace La Bouchée se spojí v pondělí 8. července se šéfkuchařem jednoho z nejlepších českých zážitkových restaurantů, opakovaně oceněných v michelinském průvodci v kategorii Bib gourmand – Le Terroir, Janem Punčochářem, který spolu s kuchaři La Bouchée připraví čtyřchodovou degustační večeři z místních farmářských surovin.

Riedel Tasting v La Bouchée

12. 6. 2013

Zažijte legendu! Srdečně vás zveme do La Bouchée na výjimečnou prezentaci a srovnávací degustaci špičkových vín v různých typech jedinečných sklenic Riedel pod vedením Davida Bidla ze společnosti Ad Vivum.

La Bouchée vaří na Slavnostech chřestu v Ivančicích

18. 5. — 19. 5. 2013

Máte zálusk na chřestové pochoutky? O tomto víkendu se odehraje největší chřestová akce v ČR – chřestový festival v Ivančicích. A La Bouchée na něm nebude chybět

Jarní menu

3. 5. — 7. 5. 2013

Speciální nabídka svěžích jarních jídel – jen do vyprodání!

Večer provensálských specialit

17. 4. 2013

Úvodní večer festivalu Bonjour Brno 2013 bude patřit specialitám z vyhlášeného regionu Provence. Vzhledem k tomu, že restaurace La Bouchée bývá každoročně při této příležitosti obsazena účastníky festivalu do posledního místa, doporučujeme provést svoji rezervaci na e-mailu: info@afbrno.cz co nejdříve!

Gurmánský týden s festivalem Bonjour Brno 2013

15. 4. — 21. 4. 2013

Máte-li chuť si připomenout oblíbené francouzské speciality nebo naopak ochutnat něco zcela nového, právě pro vás je tady vyhledávaný a netrpělivě očekávaný gurmánský týden. Připraveny budou speciality z Provence a další tradiční francouzské pochoutky. Nouze nebude ani o vybraná vína, která k francouzským jídlům neodmyslitelně patří, a my vám je nabídneme po skleničce.

La Bouchée na Kolonialu na Flédě

6. 4. — 7. 4. 2013

Tento víkend se s našimi francouzskými specialitami nepotkáte jen v restauraci na Údolní, ale také na Kolonialu na Flédě. Přijďte ochutnat quiche, burgundské ragú z divokého kance, provensálský jablečný koláč, sladké Crêpes s čokoládou a domácím ořechovým griliášem nebo slané Galettes připravené čerstvě před vašima očima. Srdečně zveme!

Velikonoční menu

30. 3. — 1. 4. 2013

Od soboty až do Velikonočního pondělí u nás můžete ochutnat speciální jarní menu, jehož součástí budou i farmářská kuřátka nebo mladé bio jehněčí od chovatelů z moravských Bílých Karpat!

Degustační večer Bordeaux

28. 2. 2013

Speciální degustace vín z věhlasné oblasti Bordeaux v doprovodu francouzského degustačního menu.

Valentýnské menu pro dva v La Bouchée

14. 2. 2013

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.

Degustační zážitek pro nejpohotovější z vás

30. 1. 2013

V pondělí 11.2. naši restauraci navštíví a osobně povede degustaci svých produktů majitel renomované značky prémiových destilátů. Podrobnosti zveřejníme v pondělí 4.2. na našem webu a facebookové stránce – pro nejrychleji přihlášené bude vstup na tuto akci zdarma. Sledovat se nás vyplatí :)

Maurerův Grand restaurant festival v La Bouchée

15. 1. — 17. 2. 2013

La Bouchée a další top restaurace, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT 2013, nabídnou do 28.2. návštěvníkům delikatesy své kuchyně za zvýhodněné festivalové ceny.

Silvestr v La Bouchée: Labužník ve zbrani – Napoleon I. Bonaparte

31. 12. 2012

Napoleon proslul jako slavný vojevůdce, ale málokdo ví, že se zapsal také do historie gastronomické. Lahůdky, které miloval, i ty, jež mu vděčí za svůj vznik, na vás čekají poslední den v roce od 19h ve slavnostně vyzdobeném La Bouchée.

Kulinářská dílna - Vánoční kapr

10. 12. 2012

Tři brněnští šéfkuchaři – včetně našeho Lukáše „Jamieho“ Greguše – vás v pondělí 10.12. naučí tři originální recepty z kapra a předvedou zpracování této tradiční české ryby, včetně kuchání a čištění. Vše samozřejmě ochutnáte spolu se sklenkou dobrého moravského vína.
Vstup: 450 Kč

La Bouchée se účastní prvního Festivalu otevřených sklepů konaného přímo v předvánočním Brně o víkendu 8. a 9. prosince 2012

8. 12. — 9. 12. 2012

Do Brna se chystá 33 špičkových vinařů z jižní Moravy, kteří budou svá vína prezentovat v nejkrásnějších brněnských sklepních prostorech. My u toho samozřejmě nebudeme chybět a v naší restauraci bude při této příležitosti hostovat Vinařství V & M Zborovský z Velkých Pavlovic.

Speciální degustace limitních vín z privátního archivního sklepa Vinařství V & M Zborovský

6. 12. 2012

Pod vedením Martina Zborovského ochutnáte perly z privátního archivu jeho rodinného vinařství, které byly vyjmuty pouze pro tuto degustaci – běžně je není možné zakoupit. Pouze 8 míst k dipozici!

La Petite Dégustation: degustace francouzských koňaků

4. 12. 2012

Po jihoamerických rumech a whisky je připravena nejen pro pány další malá barová exkurze z cyklu La Petite Dégustation, tentokrát za vychytávkami z oblasti Cognac, určená ctitelům a znalcům tohoto ušlechtilého alkoholu i těm, kteří jej spolu s výkladem ochutnají poprvé.

Degustační večer s rodinným vinařstvím Čevela

23. 11. 2012

V pátek 23.11. od 19h můžete ochutnat v naší restauraci vína z rodinného vinařství Čevela ze slováckých Strážovic.

La Petite Dégustation: degustace špičkových whisky

20. 11. 2012

Na úterní podvečer 20.11. jsme opět připravili malou barovou exkurzi z cyklu La Petite Dégustation, degustaci exkluzivních whisky pro ctitele a znalce tohoto ušlechtilého alkoholu i pro ty, kteří jej spolu s výkladem našeho barmana ochutnají poprvé.

Svatomartinské hody v La Bouchée

11. 11. — 14. 11. 2012

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Letos jsme pro vás získali skutečně vynikající surovinu – biohusy z venkovního domácího chovu, takže se máte opravdu na co těšit!

Rybí degustační menu Lukáše "Jamieho" Greguše

9. 11. 2012

Tvář talentovaného mladého kuchaře s vášní pro špičkovou gastronomii si mnozí vybaví díky úspěchu v televizní show Na nože. Po angažmá ve švýcarské restauraci TriBeCa Zdeňka Pohlreicha zakotvil v La Bouchée, kde pro vás na tento pátek nachystal speciální menu z ryb a plodů moře.

La Petite Dégustation: degustace špičkových rumů

6. 11. 2012

Na úterní podvečer 6.11. jsme opět připravili malou barovou exkurzi z cyklu La Petite Dégustation, degustaci speciálních rumů stáří až 25 let pro ctitele a znalce tohoto ušlechtilého alkoholu i pro ty, kteří jej spolu s výkladem našeho barmana ochutnají poprvé.

Ochutnejte speciality z nového podzimního jídelního lístku jako první

25. 10. 2012

Příští týden startuje nový jídelní lístek restaurace La Bouchée. Ochutnávkou z jeho nabídky si můžete zpříjemnit čtvrteční večer, kdy pro vás chystáme v našem nově zrekonstruovaném salonku degustační menu v doprovodu vín z naší vinotéky.

Čerstvé ústřice

2. 10. — 7. 10. 2012

Čerstvé ústřice v denní nabídce, úpravu vám rád doporučí váš číšník nebo sám šéfkuchař.

Degustační večer se špičkovými francouzskými víny ve sklenicích Riedel

23. 8. 2012

Na čtvrteční podvečer jsme pro vás připravili zážitek v podobě exkurze do francouzské kuchyně snoubené s tím nejlepším, co produkují tamní vinohrady.

Degustační menu hostujícího kuchaře Michala Malarika

9. 8. 2012

V La Bouchée aktuálně hostuje kuchař restaurace Céleste, Michal Malarik, jehož předchozím působištěm byl také francouzský podnik La Madeleine v Londýně.

Vrcholem jeho pobytu bude speciální menu, ze kterého je znát jeho vášeň pro kuchyni země galského kohouta.

Srdečně vás zveme!

La Bouchée Menu Jídlo z blízka

9. 7. — 29. 7. 2012

Ochutnejte u nás jižní Moravu v rámci jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně!

Exkluzivní degustační večer "Krása Ryzlinku nejen z Mosely"

24. 5. 2012

Již tento čtvrtek 24.5. na vás čeká degustační večeře snoubená s výjimečnými vzorky německých ryzlinků. Večerem vás provede zástupce vinařství Loosen, držitele mnoha prestižních ocenění, pan Michael Stahlmann.

La Bouchée vaří na Slavnostech chřestu v Ivančicích

19. 5. — 20. 5. 2012

Máte zálusk na chřestové pochoutky? O tomto víkendu se odehraje největší chřestová akce v ČR – chřestový festival v Ivančicích. A La Bouchée na něm nebude chybět!

La Bouchée na Festivalu středomořských chutí a vůní na Náměstí Svobody

16. 5. — 19. 5. 2012

Od středy do soboty se s našimi francouzskými specialitami nepotkáte jen v restauraci na Údolní, ale také na Festivalu středomořských chutí a vůní přímo na Náměstí Svobody.

LA BOUCHÉE NA CESTÁCH: Gourmetské menu na Májových otevřených sklepech ve Velkých Pavlovicích

5. 5. 2012

V sobotu 5.5. připravuje La Bouchée gourmetské menu pro návštěvníky Vinařství V & M Zborovský v rámci Májových otevřených sklepů ve Velkých Pavlovicích.

La Bouchée na Kolonialu na Flédě

14. 4. — 15. 4. 2012

Tento víkend se s našimi francouzskými specialitami nepotkáte jen v restauraci na Údolní, ale také na Kolonialu na Flédě. Přijďte ochutnat quiche, domácí králičí paštiku, provensálský jablečný koláč, mousse au chocolat, sladké Crêpes s čokoládou a domácím ořechovým griliášem nebo slané Galettes připravené čerstvě před vašima očima. Srdečně zveme!

Pondělní Velikonoční menu

9. 4. 2012

Na Velikonoční pondělí máme otevřeno a srdečně Vás zveme na speciální VELIKONOČNÍ MENU.

Gurmánský týden s festivalem Bonjour Brno 2012

30. 3. — 6. 4. 2012

Máte-li chuť si připomenout oblíbené francouzské speciality nebo naopak ochutnat něco zcela nového, právě pro vás je tady vyhledávaný a netrpělivě očekávaný gurmánský týden. Připraveny budou speciality lyonské gastronomie a jelikož doba k tomu vybízí, také tradiční francouzské velikonoční pochoutky. Nouze nebude ani o vybraná vína, která k francouzským jídlům neodmyslitelně patří a my vám je nabídneme po skleničce.

Jedinečný degustační večer s vyzrálým argentinským a moravským hovězím snoubeným s krásnými plnými víny

22. 3. 2012

Výjimečná degustace, na které srovnáte vysoce kvalitní vyzrálé hovězí ze světově proslulého jihoamerického regionu a vyhlášené ekologické farmy Mitrovský dvůr na Vysočině v doprovodu intenzivních plných vín z Chile, Argentiny a jižní Moravy .

Degustační večer s nejlepšími biovíny České republiky za rok 2011

2. 3. 2012

V pátek 2.3. přijďte do La Bouchée ochutnat vítězná biovína vybraná v soutěži Česká biopotravina roku 2011.

Degustační menu executive chefa Vlastimila Pavlici

23. 2. 2012

V pátek 17.2. a ve čtvrtek 23.2. se můžete těšit na čtyřchodovou degustační večeři pod taktovkou šéfa druhého týmu kuchyně, Vlastimila Pavlici.

Valentýnské menu pro dva v La Bouchée

14. 2. 2012

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.

Maurerův Grand restaurant festival v La Bouchée

15. 1. — 15. 2. 2012

La Bouchée a další top restaurace, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT 2012, nabídnou do 15.2. návštěvníkům delikatesy své kuchyně za zvýhodněné festivalové ceny.

Nový executive chef La Bouchée Lukáš "Jamie" Greguš představí v první polovině ledna své degustační menu

5. 1. — 20. 1. 2012

Tvář talentovaného mladého kuchaře si mnozí vybaví díky úspěchu v televizní soutěži Na nože. Své kuchařské umění piloval pod vedením skutečných osobností, jakými jsou Josef Dufek (člen Národního týmu AKC) nebo Ondřej Jíňa, se kterým Lukáš vařil ve svém předchozím angažmá, švýcarské restauraci TriBeCa.

Silvestr v La Bouchée: Poznejte s námi pravou příčinu francouzské kolonizace

31. 12. 2011

Od patnáctého až do minulého století usilovala Francie, stejně jako další evropské mocnosti, o kolonie v zámoří. Ovšem v jejím případě nešlo jen o rozšíření vlastního imperia a znásobení politického vlivu, ale… o naplnění kulinářské touhy po nových exotických surovinách a jejich využití ve vyhlášené francouzské kuchyni!
:-)

Vánoční dárkové lahůdky ve skleničkách od Zapálené kuchařky Lenky Požárové

15. 12. 2011

Skleničkové dobroty Lenky Požárové, které jste si objednali, právě dorazily do La Bouchée a od 11h budou pro Vás nachystány k vyzvednutí.
Přejeme sladké Vánoce!

Degustační večer Languedoc-Roussillon

2. 12. 2011

V pátek 2.12. od 19h na vás v La Bouchée čekají jihofrancouzské lahůdky připravené podle autentických receptů a snoubené s vysoce hodnocenými víny z regionu Languedoc-Roussillon, která najdete mj. na vinných kartách nejlepších pařížských restaurací oceněných několika michelinskými hvězdami.

Francouzské husí degustační menu & víno

18. 11. 2011

Protože jsme restaurace, které je blízká kuchyně země galského kohouta, přesně za týden po svatku svatého Martina – v pátek 18.11. od 19h, připravujeme také speciální husí menu na francouzský způsob snoubené s víny z Francie, která přijede osobně představit renomovaný sommelier Vít Hepnar, přední odborník na francouzská vína v České republice.

Absolutní špička Beaujolais v La Bouchée

17. 11. — 22. 11. 2011

Kde nejlépe oslavit příchod Beaujolais Nouveau 2011? Přeci ve francouzské restauraci!

Letos poprvé pro vás přivezeme Beaujolais Nouveau z vinařství, které je mnoha odborníky považováno za absolutní špičku regionu Beaujolais – Domaine du Vissoux.

Pro dokonalý labužnický zážitek vám navíc nabídneme autentické lahůdky francouzské kuchyně, s jakými si ve stejný okamžik Beaujolais vychutnávají sami Francouzi.

Svatomartinské hody v La Bouchée

11. 11. — 13. 11. 2011

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Letos jsme pro vás získali skutečně vynikající surovinu – biohusy z venkovního domácího chovu, takže se máte opravdu na co těšit!

The Best of… menu v La Bouchée

22. 10. — 23. 10. 2011

Restaurace La Bouchée připravila ve spolupráci s Moravskou galerií v Brně ojedinělou derniéru jejího odvážného výstavního projektu The Best of… Známé osobnosti, které vybíraly v rolích kurátorů exponáty ze sbírek Moravské galerie na zmíněnou výstavu, sestavily v La Bouchée také své menu The Best of…

Přijďte vyzkoušet, na čem si nejvíce pochutná například architekt Marek Štěpán, pracovnice českých drah Ladislava Antoníčková nebo moderátorka Adela Banášová.

La Petite Dégustation: degustace francouzských koňaků

20. 10. 2011

Po jihoamerických rumech je připravena nejen pro pány další malá barová exkurze z cyklu La Petite Dégustation, tentokrát za vychytávkami z oblasti Cognac, určená ctitelům a znalcům tohoto ušlechtilého alkoholu i těm, kteří jej spolu s výkladem a doprovodem delikates ochutnají poprvé.

Výjimečný večer s velkými italskými víny (včetně jednoho degustačního překvapení)

21. 9. 2011

Zavzpomínejte na krásně prožité prázdniny nebo se inspirujte pro příští léto – ve středu 21.9. je pro vás připravena večeře snoubená s velkými italskými víny. Ta vám přiblíží sommelier Petr Hanuš, který je osobně vybíral pro společnost La Fattoria, jež k nám vína od nejlepších vinařů Itálie dováží jak z tradičních oblastí, tak z u nás méně známých regionů.

Degustační „třešničkou na dortu“ bude Brunello di Montalcino z toskánského vinařství Villa Poggio Salvi – ochutnáte současný ročník 2005, ale také exkluzivně úplně první ročník Brunella, který v tomto vinařství spatřil světlo světa v roce 1979!

Jste srdečně zváni!

Lahůdky ve skleničkách od Zapálené kuchařky Lenky Požárové exkluzivně v La Bouchée

20. 9. — 4. 10. 2011

A je to tu! Vaše prosby a dotazy po červnovém setkání s autorkou nejlepší kuchařkové série světa – Lenkou Požárovou v naší restauraci byly vyslyšeny, a pro všechny milovníky opravdových kulinárních laskomin máme dobrou zprávu.

Lenka pro vás vytvoří osobně své originální skleničkové dobroty z farmářských surovin na objednávku, aby se tentokrát dostalo na všechny a získali jste zároveň tu nejčerstvější produkci.

Pak už mlsání nestojí nic v cestě, pokud ovšem nechcete z malých skleniček udělat opravdu nezapomenutelný dárek

Degustační menu šéfkuchaře

9. 9. 2011

Novou sezonu otevíráme Degustačním menu šéfkuchaře, které vám dovolí užít si obrovskou pestrost francouzské domácí kuchyně, a především aktuálních sezonních surovin během jednoho večera. Již tento pátek!

LA BOUCHÉE NA CESTÁCH - PŘEDSTAVENÍ NAŠÍ KUCHYNĚ NA VÝSTAVĚ SOUSEDÉ NA TALÍŘI

10. 8. 2011

Svoje pojetí regionální kuchyně, která využívá to nejlepší z domácích chovů, rybníků, zahrad a sadů, hodlá ve středu 10. srpna na výstavě Sousedé na talíři v brněnském Paláci šlechtičen představit šéfkuchař našeho restaurantu, Michal Hájek. Svoje umění bude předvádět od 15 do 17 hodin a ti, kdo se přijdou podívat, budou mít samozřejmě možnost také ochutnat.

La Bouchée připravuje gurmetské menu pro Festival otevřených sklepů

30. 7. 2011

Je léto, a tak i La Bouchée vyráží na cesty. Šéfkuchař naší restaurace, Michal Hájek, bude v sobotu 30.7. připravovat gurmetské menu pro návštěvníky Festivalu otevřených sklepů ve Velkých Pavlovicích. Gastronomický zážitek snoubení jídla a vína na vás čeká ve Vinařství V&M Zborovský a těšit se můžete třeba na šneky fritované ve vinném těstíčku, zprudka restovaná farmářská králičí jatýrka nebo steak ze pštrosího masa z moravského chovu s višňovou omáčkou. To vše doprovázené kvalitními víny z produkce bratrů Zborovských.

Což takhle dát si... sobotní oběd se Zapálenou kuchařkou Lenkou Požárovou

11. 6. 2011

Restaurace La Bouchée se spojí v sobotu 11. června s autorkou originálních receptur a držitelkou mezinárodního ocenění nejlepší kuchařková série světa Lenkou Požárovou, která pro vás vytvoří tříchodové polední menu z místních farmářských surovin.

Dílna: Jak zpracovat čerstvé ovoce

5. 6. 2011

Jiří Karger, biosadař z Netčic na Kroměřížsku a Richard Stávek, bio farmář a vinař z Němčiček, přiblíží tradiční způsob pěstování, domácího zpracování a uchování ovoce formou sušení, výroby klevel, džemů, povidel, sirupů, moštů a kompotů. Na místě připraví třešňovou a jahodovou zavařeninu, kterou si účastníci odnesou domů.

Degustační menu "Z kuchyně slováckých vinařů"

4. 6. 2011

Přijďte strávit sobotní večer s vinaři z Hanáckého Slovácka, kteří vám nabídnou k tradičním regionálním jídlům podle po generace předávaných rodinných receptů autentická přírodní vína a navíc i vína likérová, jimž se systematicky věnuje Jan Stávek z Němčiček.

Dílna: Bylinky ve vaší kuchyni

2. 6. 2011

Vše o pěstování a zpracování bylinek, včetně výroby kořenících směsí, vám prozradí ekologická pěstitelka Jarmila Abrlová z Pavlova.

Regionální gastronomické slavnosti JÍDLO Z BLÍZKA prodlouženy!

1. 6. — 19. 6. 2011

Ochutnejte poctivé lahůdky z moravských rodinných farem, pivovarů a vinařství! Gastronomické slavnosti Jídlo z blízka vám v Brně od 1. do 12. června naservírují gurmánské speciality jižní Moravy – originálně připravené vybranými brněnskými šéfkuchaři.

Ochutnejte speciality z nového sezonního jídelního lístku

27. 5. 2011

Příští týden startuje nový jídelní lístek restaurace La Bouchée. Ochutnávkou z jeho nabídky si můžete zpříjemnit páteční večer, kdy pro Vás chystáme degustační menu snoubené s víny z naší vinotéky.

Večeře s Patrickem Clémencetem a jeho víny

20. 5. — 13. 5. 2011

V pátek 20. května můžete v naší restauraci povečeřet s francouzským vinařem Patrickem Clémencetem a jeho chotí Chantal, kteří vám přiblíží burgundský region a svoji proslavenou produkci vín. Menu sestavil přítel Patricka Clémenceta – Emmanuel Hébrard, šéfkuchař michelinskou hvězdou oceněného restaurantu Abbaye de la Bussiere, ve spolupráci s šéfkuchařem La Bouchée Michalem Hájkem. Večer bude tlumočen a jste na něj srdečně zváni!

Chřestění v La Bouchée

16. 5. — 22. 5. 2011

Francouzští mniši mohou za rozšíření chřestu v Evropě, chřestové plantáže měl na svém zámku ve Versailles také Ludvík XIV., jenž se spolu s markýzou de Pompadour, která si tuto delikátní zeleninu také oblíbila, přičinil o to, že se chřest stal vyloženě módní potravinou.

Sezona této rostliny, která je nazývána „králem zeleniny“, právě začíná a my pro vás chystáme od pondělí 16.května speciality ze svěžího bílého i zeleného chřestu dovezeného přímo od pěstitele a jako sladkou tečku Vám představíme vlastní recept na chřestový dezert.

Komentovaná degustace mikropartií fortifikovaných vín a originálních likérů

20. 4. 2011

Srdečně vás zveme na večer ve společnosti exkluzivních vzorků limitovaných edicí vín typu portské a sherry i originálních likérů z privátního archivu sommeliéra Milana Magni, v doprovodu gastronomických kreací studené kuchyně z dílny našeho šéfkuchaře Michala Hájka.

Gurmánský týden s festivalem Bonjour Brno 2011

29. 3. — 3. 4. 2011

Gurmáni a labužníci pozor! Abyste si mohli skutečně užít obrovskou pestrost francouzské kuchyně, připravili jsme pro vás od 29.3. týden plný vybraných chuťových zážitků.

Výběr z klasiky vyhlášené francouzské gastronomie doplní i široká nabídka vynikajících francouzských vín, která nabídneme také jako rozlévaná.

Večer specialit z Gers

28. 3. — 18. 3. 2011

Úvodní večer festivalu Bonjour Brno 2011 bude patřit specialitám z kraje Gers. Vzhledem k tomu, že restaurace La Bouchée bývá každoročně při této příležitosti obsazena účastníky festivalu do posledního místa, vyhradili jsme letos 8 exkluzivních míst našim stálým hostům – od této chvíle můžete písemně provést svoji rezervaci na e-mailu: info@labouchee­.cz. Naplnění kapacity bude oznámeno zde.

Hodina země v La Bouchée

26. 3. 2011

V sobotu 26. 3. od 20:30 do 21:30 hod se připojíme k celosvětovému megahappeningu – Hodina Země 2011, při kterém každoročně zhasnou města, firmy i jednotlivci na jednu hodinu světla, aby symbolicky upozornili na nutnost rychle a systematicky řešit probíhající změnu klimatu. V našem salonku na vás čeká romantika při svíčkách!

Večer specialit z Gers - kapacita naplněna, připravujeme Gurmánský týden

22. 3. 2011

Deklarovaná kapacita exkluzivních festivalových míst byla naplněna.

Úvodní večer je ale jen začátek – pro všechny hosty, které náš program v rámci festivalu Bonjour Brno zajímá, máme nachystán speciální Gurmánský týden (podrobnosti již brzy zde).

Večeře s Paulem Dussourtem a jeho víny

11. 3. 2011

V pátek 11. března můžete v La Bouchée povečeřet s Paulem Dussourtem – majitelem proslulého alsaského vinařství, jehož tradice sahá až do 17. století. Osobně představí kraj Alsace, svoji produkci, kterou mj. dodává do předních „Michelinských“ restaurací, a s ní typickou regionální gastronomii – Paulem sestavené menu z tradičních alsaských pokrmů připraví náš šéfkuchař Michal Hájek. Večer bude tlumočen a jste na něj srdečně zváni!

MDŽ

8. 3. 2011

Dnes slavíme MDŽ se speciální retro obědovou nabídkou, každá žena bude u nás obdarována karafiátem.

Večer s vinařstvím STREKOV 1075 a místními jihoslovenskými specialitami

25. 2. 2011

Jedinečný večer se skvostnými, věrohodnými a momentálně asi nejzajímavějšími víny ze Slovenska, která doprovodí autentické místní speciality jako „Távirdáš“ mártó, kurčapaprikáš či Kalkíš, připravené z originálních surovin, dovezených majiteli vinařství, společnou rukou našeho šéfkuchaře a strekovské gazdiny Katky.

SV. VALENTÝN v La Bouchée

14. 2. 2011

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.

Restaurace La Bouchée pro Vás připravila na Valentýnský den 14.2. speciální menu pro dva.

Speciální nabídka

3. 2. 2011

Kachní stehno konfitované ve vlastním sádle s čerstvým tymiánem, servírované s gratinovanými smetanovými bramborami (259 Kč)

Šéfkuchař Michal Hájek právě stehýnka naložil a za dva dny je dá pomalu péct (takzvaně táhnout) při nízké teplotě. Maso pak bude měkké a šťavnaté a kůže zůstane zlatavá a křupavá…

První porce začneme servírovat ve čtvrtek v 16 hodin – pokud máte na některou z 20 připravených chuť – doporučujeme rezervaci na info@labouchee.cz nebo tel. 542 212 560.

Přejeme hezký den
Vaše La Bouchée

Speciální nabídka

28. 1. 2011

Právě jsme naložili maso na tradiční zvěřinovou lahůdku – pečenou srnčí kýtu špikovanou slaninou. Upečena bude v pátek v 16 hodin a podávat ji budeme se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem za 268 Kč. Připraveno máme pouze 20 porcí – máte-li chuť na tuto specialitu mimo jídelní lístek, svoji porci si prosím rezervujte na info@labouchee.cz nebo tel. 542 212 560.

GRAND RESTAURANT FESTIVAL v La Bouchée

13. 1. — 15. 2. 2011

Gastronomická událost minulého roku – Grand Restaurant Festival – překročil letos hranice Prahy. V období mezi 15. lednem a 15. únorem 2011 si jeho výhody mohou užít také hosté předních brněnských restaurací, a ochutnat tak vybrané delikatesy ve třech daných kategoriích za výhodné festivalové ceny.

Silvestr v atmosféře Paříže 20. a 30. let

31. 12. 2010

Paříž  – zářící bohémské centrum meziválečné zábavy, módy, hudby a gastronomie. Připomeňte si její atmosféru 31. prosince od 19h, kdy pro Vás ve slavnostně vyzdobeném La Bouchée chystáme nekonvenční večer se speciálními francouzskými lahůdkami i vínem za doprovodu dobových šlágrů.

Degustace rumů z Jižní Ameriky

16. 12. 2010

Sladká chuť neprovází předvánoční čas jen ve formě cukroví… na čtvrteční podvečer 16.12. jsme připravili degustaci vynikajících jihoamerických rumů stáří od 3 do 23 let pro ctitele a znalce tohoto ušlechtilého alkoholu i pro ty, kteří jej spolu s výkladem a doprovodem delikates ochutnají poprvé.

Degustační večer se sdružením Autentisté

3. 12. 2010

Autentisté: skupina sedmi originálních vinařů – tvůrců a pijáků nevšedních a poctivých přirozených vín, kteří se trošku staromilsky kochají vinařským bohatstvím naší vlasti a produkují vína s hodnověrnou chutí, autentické moky, které vzešly z až 76 let starých vinohradů neošetřovaných systémovými postřiky a které kvasily bez přídavku nepatřičných selektovaných kvasinek, typických pro módní unifikovaná technologická vína.

Zážitková degustace čokolády

26. 11. 2010

Gurmáni a labužníci pozor! Čeká Vás večer s těmi nejzajímavějšími francouzskými čokoládami, které současnost nabízí – pocházející z dílen mistrů čokolády, netradiční uplatnění čokolády v gastronomii a také překvapivé snoubení čokolády s vínem!

Kde nejlépe oslavit příchod Beaujolais Nouveau 2010?

18. 11. — 19. 11. 2010

Přeci ve francouzské restauraci!

La Bouchée na Svatomartinském festivalu otevřených sklepů

13. 11. — 14. 11. 2010

V letošním roce La Bouchée podporuje Svatomartinský festival otevřených sklepů konaný 13. a 14. listopadu na Kyjovském Slovácku. Gurmetské menu snoubené s místními víny pro hosty akce připraví šéfkuchař Michal Hájek a Daniela Kundrová, která pečuje o naši vinotéku.

Svatomartinské menu & víno

11. 11. — 12. 11. 2010

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Degustace Domaine de Nidolères aneb Co má společného La Bouchée a nejlepší restaurant světa – El Bulli?

5. 11. 2010

V obou můžete ochutnat víno La Raphaelle 2006 zařazené mezi 100 nej vín světa. V rámci degustace, kterou jsme pro Vás přichystali ve spolupráci se společností Languedoc na pátek 5.11., budou otevřeny jediné 4 lahve, které se nacházejí v České republice, ale také další vína z Domaine de Nidolères. Uvede je osobně majitel vinařství Pierre Escudié, jeho žena Martine bude spolu s naším šéfkuchařem v kuchyni a společně připraví pro hosty večera jídla podle starých rodinných receptů vycházejících z katalánské kuchyně.

Tuto akci byste si neměli nechat ujít!

Exkluzivní večer s velkými italskými víny

20. 10. 2010

Ve středu 20.10., navážeme na degustaci francouzských vín, ktará u nás představil špičkový sommelier Vít Hepnar, večeří s velkými italskými víny. Ta Vám přiblíží sommelier Petr Hanuš ze společnosti La Fattoria, která spolupracuje s nejlepšími vinaři Itálie a dováží k nám vína jak z tradičních oblastí, tak z u nás méně známých regionů.

Jste srdečně zváni!

Degustační menu šéfkuchaře

13. 10. 2010

S přicházejícím podzimem přinášíme novinku – každý měsíc Vám předložíme Degustační menu šéfkuchaře, abyste si mohli během jednoho večera skutečně užít obrovskou pestrost francouzské domácí kuchyně a především aktuálních sezonních surovin. Začínáme už ve středu 13.10. v 19h.

Degustační večer s Vínem měsíce října

1. 10. 2010

1. října představí v La Bouchée svoji produkci Rodinné vinařství Košut působící ve Slovácké vinařské podoblasti, které vždy kladlo důraz na co nejvyšší kvalitu produkovaných vín, o čemž svědčí uznání na prestižních vinařských akcích a výstavách a uvedení jeho vín do Salonu vín ČR.

Degustační bonbonek - francouzská vína představená jedním z našich nejuznávanějších sommelierů

15. 9. 2010

Již tuto středu večer máte jedinečnou příležitost setkat se s renomovaným sommelierem Vítem Hepnarem, který v La Bouchée představí svůj výběr francouzských vín snoubených se speciálním degustačním menu.

Degustační večer s Vínem měsíce září

3. 9. 2010

V září představí v La Bouchée svoji produkci Vinařství Dufek z obce Svatobořice – Mistřín na Moravském Slovácku. V rodině pana Dufka se vinaří již více než 100 let a filozofií jeho firmy je motto: „Všechno se podřizuje kvalitě.“

Degustační večer s Vínem měsíce září

3. 9. 2010

Degustace nového Sezonního menu

3.9.2010 v 19:00

V září představí v La Bouchée svoji produkci Vinařství Dufek z obce Svatobořice – Mistřín na Moravském Slovácku. V rodině pana Dufka se vinaří již více než 100 let a filozofií jeho vinařství je motto: „Všechno se podřizuje kvalitě.“

Přijďte posoudit sami!

Ochutnejte speciality z nového jídelního lístku jako první!

25. 8. 2010

V září startuje nový jídelní lístek restaurace La Bouchée. Ochutnávkou z jeho nabídky si ale můžete zpříjemnit už konec prázdnin, kdy pro Vás chystáme degustační menu snoubené s víny z naší vinotéky.

Degustace růžových vín

6. 8. 2010

Srdečně vás zveme na páteční degustaci růžových vín ze všech čtyř vinařských podoblastí Moravy a vyhlášení nejlepšího rosé tohoto léta.

Degustační večer s Vinařstvím Karel Válka

2. 7. 2010

Od pátku 2.7. můžete ochutnat v naší restauraci vína z Vinařství Karel Válka. Tradice vinaření sahá v rodině pana Války až do 19. století a vína, která produkuje, jsou vždy vytříbené kvality. Během pátečního večera se o příjemný zážitek postará snoubení každého degustovaného vzorku se speciálně vybraným pokrmem, který pro Vás připraví kuchyně La Bouchée.

Degustační večer s vinařstvím Stapleton-Springer

4. 6. 2010

Na páteční podvečer jsme pro Vás připravili speciální menu snoubené s víny z vinařství Stapleton-Springer, které obděláváním vinic v BIO režimu a výrobou vína ve svém vinařství v Bořeticích pokračuje v odkazu Karla IV., jež do naší země přivezl Pinot noir, révu z Burgundska – pod českým názvem Roučí.

La Bouchée rozšiřuje své prostory!

20. 5. 2010

Naši hosté nám často kladli otázku, co se skrývá za řadou svíček a dveřmi na konci sklepní části restaurace. Teď už můžeme říct, že nově zrekonstruovaný salonek – příjemné místo pro denní i večerní posezení, ale zároveň také variabilní prostor pro až 35 osob vybavený wi-fi, dataprojektorem a plátnem, který je vhodný pro nerušená jednání, prezentace a další firemní akce.

Slavnostní otevření nové části restaurace proběhne ve čtvrtek 20. 5. 2010 od 19 h za doprovodu degustačního menu z nového sezonního jídelního lístku.

Degustační večer s Vinařstvím Vít Sedláček

7. 5. 2010

Na páteční podvečer jsme pro Vás připravili speciální menu snoubené s víny z rodinného Vinařství Vít Sedláček, které působí v jihomoravské vinařské obci Vrbice nedaleko Velkých Pavlovic.

Canapé & Tomáš Bárta

28. 4. 2010

La Bouchée restaurant & Tomáš Bárta si Vás dovolují pozvat na třetí kulturně-labužnickou akci ze série Canapé.

Degustační večer s vinařstvím VINO HORT

9. 4. 2010

Na páteční podvečer jsme pro Vás připravili speciální menu snoubené s víny z vinařství VINO HORT, které je vyhlášené především svými rosé.

Velikonoční menu 4. 4. 2010 v 17 h

4. 4. 2010

Na nedělní odpoledne přichystal šéfkuchař Michal Hájek pro hosty restaurace La Bouchée speciální velikonoční menu snoubené s víny z vinařství PROQIN. Jeho součástí bude také první letošní Bio jehněčí od chovatelů z moravských Bílých Karpat!

Gurmánský týden s festivalem Bonjour Brno 2010

30. 3. — 4. 4. 2010

Tím nejlepším z francouzské kuchyně můžete potěšit své smysly během jednoho týdne, kdy budeme připravovat pokrmy podle receptů nekorunovaného krále francouzských kuchařů a gurmetů Augusta Escoffiera.

Degustační večer s Vínem měsíce března

12. 3. 2010

Netradičně – z důvodu jarních prázdnin – proběhne degustační večer s Vínem měsíce března z Vinařství Líbal až druhý pátek v měsíci: 12.3.2010 v 19 h.

Valentýnský víkend

13. 2. — 14. 2. 2010

Udělejte radost tomu koho máte rádi a věnujte mu svůj čas v romantickém prostředí a ve společnosti skvělého jídla a pití.

Degustační večer s Vínem měsíce února

5. 2. 2010

Tradice večerů, při kterých v La Bouchée snoubíme pokrmy s vínem, pokračuje již 5. února spojením degustačního menu šéfkuchaře Michala Hájka s víny z olbramovického Vinařství Eliška Čeperová.

To nejlepší z Vín měsíce v La Bouchée - vyhlášení Vína roku

23. 1. 2010

Po celý rok jsme Vám, našim hostům, představovali aktuální produkci místních vinařství. A spolu s Vámi ji hodnotili, srovnávali a zaznamenávali Vaši spokojenost a preferenci.

Canapé & Jana Babincová

21. 1. 2010

La Bouchée restaurant & Jana Babincová si Vás dovolují pozvat na druhou kulturně-labužnickou akci ze série Canapé.

Silvestr v La Bouchée: "Rozmazlíme Vaše chutě jako na francouzském dvoře"

31. 12. 2009

Francouzský král Ludvík XIV. byl proslulý nejen svým kladným vztahem k tanci, hudbě či krásným ženám, ale také k dobrému a vybranému jídlu. Nepodzříváme jej, že by stál u plotny. Ale právě na francouzském dvoře se vždy dobře hodovalo a vznikla tu řada jídel, která známe dosud.

Poslední večer v tomto roce bychom Vás rádi pohostili v naší restauraci právě těmito lahůdkami.

Víno měsíce prosince

1. 12. — 31. 12. 2009

Od 1. prosince do konce roku můžete v La Bouchée degustovat poslední letošní Víno měsíce z Rodinného vinařství Grmolec. Budeme rádi, když ve vínech vyráběných v jednom z nejstarších kamenných sklepů na Moravském Slovácku najdete zalíbení.

Kde nejlépe oslavit příchod Beaujolais Nouveau 2009?

19. 11. 2009

Přeci ve francouzské restauraci!

Svatomartinské menu & víno

11. 11. — 14. 11. 2009

Svátek svatého Martina se přiblížil a s ním také posvícenské speciality a jiskrné Svatomartinské víno v La Bouchée.

Degustační večer s Vínem měsíce listopadu

6. 11. 2009

Ochutnejte v La Bouchée vína z vinařství Čebav, které je držitelem titulu VINAŘ ROKU 2007 a jehož vína pravidelně obsazují nejvyšší příčky v tuzemských i zahraničních soutěžích.

Canapé & Václav Kočí

4. 11. 2009

Chystáme pro Vás netradiční kulturně-labužnickou akci, první vernisáž ze série Canapé.

Soirée de Sabrage

20. 10. 2009

Sabrage neboli sabráž je umění otevření lahve sektu setnutím hrdla šavlí. Je to nejen umění, ale zároveň i nezapomenutelná podívaná a krásná oslava šumivého vína.

Degustační večer s vinařstvím CROY

2. 10. 2009

Přijměte prosím naše pozvání na degustační večer s Vínem měsíce října z vinařství CROY wine & design manufacture, který proběhne tento pátek 2.10. od 19.00. Slibujeme Vám zážitek z jedinečné kombinace vynikajícího jídla a skvostného vína.

Papežské menu 26.–28.9.2009

26. 9. — 28. 9. 2009

speciální menu podávané ve dnech návštěvy papeže Benedikta XVI

Víno měsíce září - tentokrát netradičně!

4. 9. 2009

Našim hostům pravidelně představujeme aktuální produkci vybraných moravských pěstitelů. Víno měsíce září Vám však netradičně přinese vína česká, vypěstovaná v oblasti Kutné Hory.

Víno měsíce srpna

7. 8. 2009

Vážení a milí hosté,

v pátek 7.8. pro Vás připravíme speciální degustační menu spojené s ochutnávkou lahodného vína z rodinného Vinařství V & M Zborovský z Velkých Pavlovic.

Těšíme se na Vaši návštěvu

Tým restaurace La Bouchée

Degustační večer s vinařstvím Lacina

3. 7. 2009

Našim hostům pravidelně představujeme aktuální produkci vybraných moravských pěstitelů – každý měsíc vybíráme čtyři nebo pět nejzajímavějších vín od jednoho z místních rodinných vinařství. Mimo stálý vinný lístek tak můžete v La Bouchée objevovat a degustovat další moravská vína – a třeba jen skleničku či dvě, dle vaší libosti.

Jahodové pokušení v restauraci La Bouchée

22. 6. — 27. 6. 2009

Máte slabost pro jahody? Jejich aroma je nezaměnitelně sladké a výrazné, a když se do nich zakousnete, slastí přivíráte oči… Léto začíná!