Restaurant La Bouchée

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník. A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.

Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají. Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí, biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

Labužnické obědové menu 4. 3. 2015

La Bouchée na Facebooku

Novinky z La Bouchée

Aktuality

Hlasujte s námi!

Už jen tři dny zbývají do konce hlasování v anketě Evropský strom roku 2015 (European Tree of the Year). Sdílíme výzvu naší spřízněné Nadace Partnerství – pomozme naší Opatovické borovici! Bojuje například s anglickým dubem Robina Hooda nebo estonským dubem, který roste na fotbalovém hřišti. Stačí vám minuta k tomu, abyste pro ni hlasovali na http://www.tre­eoftheyear.or­g/…orovice.as­px. Sdílejte kde se dá a staňte se tím, kdo ji dostane na bednu :)

Tříchodové polední Business menu

Po čase jsme pro vás inovovali strukturu polední nabídky. Novinkou je Tříchodové Business menu, které doporučujeme pro obchodní obědy nebo pro ty z vás, kteří si chtějí oběd užít a věnovat se dobrému jídlu naplno.

Nový jídelní lístek

Od pondělí 2. 2. podáváme nové sezonní menu. Přijďte k nám vyzkoušet třeba francouzskou cibulačku taženou 17 hodin, na kterou jsme použili 28 kilo cibule na 8 litrů vývaru nebo rolované maso, domácí klobásu a pršut z bio jehněčího, přímo před vámi zauzené, které vidíte na fotce.

La Bouchée na autogramiádě Romana Vaňka

Náš oblíbenec, neúnavný kritik náhražek a šmakulád a v neposlední řadě renomovaný autor kuchařských bestsellerů – Roman Vaněk bude ve středu v Brně! Od pěti hodin běží autogramiáda jeho nové kuchařky v knihkupectví Dobrovský na Joštové a La Bouchée s Mikrofarmou nachystalo pro zúčastněné ochutnávku svých nešizených dobrot s lokálním původem. Tak se za námi zastavte!

Přijmeme do týmu kuchaře

Rosteme… a tak přijmeme do naší kuchyně dalšího kuchaře, který je kreativní, cílevědomý, je ochotný tvrdě pracovat, není mu cizí angličtina a vlastní alespoň jednu knihu světového šéfkuchaře (v originále).

MIKROFARMA - brněnská zrárna a řeznictví s úctou k masu

V restauraci La Bouchée sedmým rokem spolupracujeme s vybranými farmáři, kteří dělají svoji práci srdcem a naši kuchaři denně ověřují kvalitu jejich produkce. Rozhodli jsme se zpřístupnit tyto své zdroje širší veřejnosti a zároveň znásobit potenciál jejich kvalitního masa ještě navazujícím procesem zpracování v nové zrárně a řeznictví Mikrofarma, které jsme pomáhali v Brně vybudovat.

Aktuální akce