Restaurant La Bouchée

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník. A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.

Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají. Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí, biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

Tříchodový nedělní rodinný oběd

La Bouchée na Facebooku

Novinky z La Bouchée

Média o nás

Aktuality

Francouzské menu Bonjour Brno prodlouženo!

Od pondělí až do neděle 5. 3. u nás probíhá Degustační týden s festivalem Bonjour Brno – po tuto dobu nepřipravujeme jídla ze stálého jídelního lístku.

Tříchodové polední Business menu

Po čase jsme pro vás inovovali strukturu polední nabídky. Novinkou je Tříchodové Business menu, které doporučujeme pro obchodní obědy nebo pro ty z vás, kteří si chtějí oběd užít a věnovat se dobrému jídlu naplno.

Nový jídelní lístek

Od pondělí 2. 2. podáváme nové sezonní menu. Přijďte k nám vyzkoušet třeba francouzskou cibulačku taženou 17 hodin, na kterou jsme použili 28 kilo cibule na 8 litrů vývaru nebo rolované maso, domácí klobásu a pršut z bio jehněčího, přímo před vámi zauzené, které vidíte na fotce.

La Bouchée na autogramiádě Romana Vaňka

Náš oblíbenec, neúnavný kritik náhražek a šmakulád a v neposlední řadě renomovaný autor kuchařských bestsellerů – Roman Vaněk bude ve středu v Brně! Od pěti hodin běží autogramiáda jeho nové kuchařky v knihkupectví Dobrovský na Joštové a La Bouchée s Mikrofarmou nachystalo pro zúčastněné ochutnávku svých nešizených dobrot s lokálním původem. Tak se za námi zastavte!

Přijmeme do týmu kuchaře

Rosteme… a tak přijmeme do naší kuchyně dalšího kuchaře, který je kreativní, cílevědomý, je ochotný tvrdě pracovat, není mu cizí angličtina a vlastní alespoň jednu knihu světového šéfkuchaře (v originále).

Aktuální akce

Degustační týden s festivalem Bonjour Brno 2015

Máte-li chuť si připomenout oblíbené francouzské speciality nebo naopak ochutnat něco zcela nového, právě pro vás je tady vyhledávaný a netrpělivě očekávaný Degustační týden. Připraveny budou speciality z Bretaně a další tradiční francouzské pochoutky. Nouze nebude ani o vybraná vína, která k francouzským jídlům neodmyslitelně patří, a my vám je nabídneme po skleničce.
Pozn.: Po tuto dobu nepřipravujeme jídla ze stálého jídelního lístku.

Degustační večer La Bouchée & Vinařství Mikrosvín Mikulov

Náš šéfkuchař a sommelier vyrazili do vinařství Mikrosvín Mikulov, kde přechutnali vzorky přímo u zdroje a zanedlouho se můžete těšit na speciální večer snoubení jídla a vína. Menu najdete v detailu akce.