Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

O nás

Nemusíte žít u Středozemního moře, abyste zažili kouzelnou neformální atmosféru, dopřáli si gurmánský zážitek z čerstvých surovin a ochutnali vína, která si zamilujete. Vše najdete v centru brněnského gastrodění – na Jakubáku, v La Bouchée /labušé/ Grilu. Naši kuchaři, inspirováni mediteránskou kuchyní, vaří z kvalitních surovin, které si osobně vybírají. Pro jehněčí maso, vyzrálé lokální hovězí, vepřové a venkovskou drůbež si jezdí do brněnské zrárny a řeznictví Mikrofarma, z chladicí vitríny si můžete vybrat čerstvou rybu i mořské plody, pečivo pro nás připravuje malá rodinná pekárna z živého kvásku a bio mouky.

Naše prostory
  • lbm-tisk-0001

    Gril na Jakubáku /denní provoz/

    je naše nové působiště v centru brněnského gastrodění.
    * víno a bubliny na skleničku
    * tapas
    * čerstvé ryby
    * steaky z Mikrofarmy
    * jednohubky k pivu a vínu
    * vybírejte očima
    * s sebou

  • plb-1500-0029

    Club na Jakubáku /provoz st-so/

    je náš nový bar a eventový prostor přímo pod Grilem, v centru brněnského gastrodění.
    * drinky
    * míchačky
    * víno a bubliny na skleničku
    * tapas
    * DJ
    * party a oslavy

Naše služby
  • plb-1500-0020

    Firemní večírky, školení a tiskové konference

    Starosti se zamlouváním prostor pro firemní akce hoďte za hlavu. Uspořádáme pro vás raut v restauraci i mimo ni, sestavíme vám speciální menu o několika chodech nebo malé občerstvení ke kávě – vždy s respektem k vašemu rozpočtu.

  • foto-012

    Promoce, oslavy a svatby

    Na důležitý den vašeho života budou hosté vzpomínat se slastným gurmánským povzdechem. V prostorách restaurace vám ochotně připravíme svatbu, promoci, oslavu narození potomka, důležitých výročí a událostí – přesně podle vašich požadavků a možností.

     

  • labouchee_01-2

    Catering

    Také mimo prostory La Bouchée pro vás rádi vykouzlíme stylovou atmosféru a přeneseme na vámi zvolené místo umění našich kuchařů. Včetně vín nebo degustace prémiových destilátů vedené naším barmanem. Pomůžeme vám s oslavou narozenin stejně jako s firemní akcí.

  • plb-1500-0029

    Pronájmy prostor

    Naše prostory na Jakubáku si můžete také pronajmout.

Dárkový poukaz
  • lb-0008-2

    Dárkový poukaz

    Věnujte gastronomický zážitek!

     

    Máme nachystány poukazy v hodnotě 500 a 1000 Kč.

     

    Zaplatíte přímo v restauraci na Běhounské 18 při převzetí nebo předem na účet 35–9367390237/0100. Do poznámky u platby nezapomeňte připsat své jméno.

     

    Vouchery můžeme zaslat také poštou na vaši adresu (s příplatkem 50 Kč za doporučené poštovné).

     

     

Média o nás

Deník zve na naše menu GRF 2016

8.1.2016 Pozvánku na menu, které připravujeme v rámci Grand Restaurant Festivalu a které naplňuje letošní myšlenku neplýtvání surovinami, zveřejnil Brněnský deník.

Česká televize: Co čeká hosty na Silvestra v La Bouchée

30.12.2015 La Bouchée a oslava Silvestra speciálním sedmichodovým menu v duchu francouzské gastronomie. Jeden ze způsobů, jak příjemně strávit poslední den v roce, představila divákům Událostí v regionech České televize.

Lidové noviny: recept La Bouchée na vánoční cuketový salát

19.12.2015 Ve víkendových Lidových novinách se mohli čtenáři inspirovat receptem našeho Vlastislava Nedorostka k inovaci letošního štědrovečerního salátu. A jsme tam také v báječné společnosti dalších šéfkuchařů!

Deník: Tatarák dělá ze žampionů a kávy – netradiční úprava hub v podání La Bouchée

8.9.2015 zveřejnil Brněnský Deník recept restaurace La Bouchée na netradiční zpracování hub.

Česká televize: vše o přípravě šneků s naším Davidem Matějkou

14.7.2015 La Bouchée a šneci, to je pevné a stále oblíbené spojení. Náš David Matějka 14. července 2015 ukázal přípravu šnečího masa ve dvou různých receptech divákům Dobrého rána České televize.

MF DNES: La Bouchée brněnským průkopníkem vaření z lokálních surovin

MF DNES 3.6.2015 v článku Před lety byly výjimkou. Dnes lokální potraviny zažívají v Brně boom uvádí La Bouchée jako průkopníka lokálního vaření ze surovin s jasným původem.

Deník: reportáž o tom, jak La Bouchée na Zelený čtvrtek servírovalo tradiční polévku na náměstí Svobody

2.4.2015 Deník referoval o tom, jak se stal náš krém z medvědího česneku o Zeleném čtvrtku hlavní hvězdou Velikonočních slavností na náměstí Svobody.

MF DNES: Komentovali jsme z pohledu restauratéra nová zákonná nařízení o uvádění alergenů

18.12.2014 Do článku o novém zákonném nařízení jsme přispěli svou zkušeností, kdy běžně vycházíme vstříc našim hostům, kteří mají problém s nesnášenlivostí určitých potravin.

Deník zve na naše menu a dílnu o šnecích v kuchyni

8.7.2014 Pozvánku na menu, které připravujeme v rámci festivalu Jídlo z blízka, a dílny doprovodného programu vedené naším šéfkuchařem zveřejnil Brněnský deník.

MF DNES: Šéfkuchař Michal Hájek o festivalu Jídlo z blízka

7.7.2014 V článku Šéfkuchař z Brna rád vaří z místních surovin. Ví, kolik je za tím dřiny si s naším Michalem Hájkem povídal Lukáš Valášek o uplatnění lokálních surovin v kuchyni a letním gastronomickém festivalu Jídlo z blízka.

MF DNES si s námi povídala o lokálních surovinách

6.6.2014 V článku „Proč maso z Argentiny? Radši zdejší“ si s námi povídal Lukáš Valášek o výhodách lokálních surovin.

iHNed.cz doporučuje obědy v La Bouchée

22.5.2014 Server iHNed.cz doporučil La Bouchée jako to pravé místo, kam zajít s obchodními partnery na oběd. Polední menu je vařeno se stejnou péčí jako à la carte nabídka a také ze stejně kvalitních farmářských surovin.

Český rozhlas: naučili jsme posluchače připravit výtečnou polévku z červené řepy

6.4.2014 V celostátním vysílání Českého rozhlasu naučil posluchače náš chef de partie, Martin Babica, uvařit výtečnou polévku z červené řepy. Recept a záznam reportáže najdete zde.

Český rozhlas: náš šéfkuchař přiblížil posluchačům přípravu konfitovaného farmářského králíka

9.2.2014 V celostátním vysílání Českého rozhlasu přiblížil náš šéfkuchař, Michal Hájek, posluchačům přípravu farmářského králíka technikou konfitování v olivovém oleji s houbovým soté a grilovanou polentou se sušenými rajčaty. Recept a reportáž najdete zde, ale pokud se vám zrovna nechce vařit, můžete na tuto lahůdku přijít k nám do restaurace, je totiž v nabídce aktuálního jídelního lístku.

Deník zve na náš Silvestr v duchu Saint-Tropez

30.12.2013 Jako vždy jsme na poslední den roku nachystali stylové menu a nápoje, kostýmy letos budou evokovat známé francouzské přímořské letovisko. Pozvánku zveřejnil v textu „Oslavy? Také ve stylu četníka ze Saint-Tropez“ brněnský Deník.

Grand Restaurant Festival 2014 se blíží a s ním i festivalová nabídka La Bouchée

18.12.2013 Zanedlouho začne další ročník Maurerova festivalu a Deník pozval své čtenáře v článku „Rezervace na festival jídla začínají“ do La Bouchée, které se loni stalo nejnavštěvovanějším mimopražským podnikem akce.

Deník láká na Víno z blízka v La Bouchée

6.12.2013 Na skvělé festivalové víno a školu sabrage pod vedením trenéra mistra České republiky v sekání sektů, Martina Prokeše, která se koná v rámci festivalu Víno z blízka, zve do La Bouchée v článku „Festivalové víno“ a Vinaři navštíví Brno. K degustaci nabídnou 250 vzorků brněnský Deník.

Menu La Bouchée k Vínu z blízka v MF DNES

2.12.2013 Během festivalu Víno z blízka jsme nabídli speciality z lokálních farmářských surovin podtržené snoubením s vínem vyhlášeného vinařství Proqin. Na fotografii k článku s názvem „Vína je po celém Brně dost. A dorazilo sem z blízka“ zachytil fotograf MF DNES naši sommelierku s jedním z chodů a sklenkou vynikajícího Tramínu.

Bel Mondo: Šéfkuchař La Bouchée o tom, jaký gastronomický poklad skrývá šnečí ulita

10.11.2013 V článku „Skryto v ulitě“ jsme čtenářům magazínu Bel Mondo prozradili zajímavosti o přípravě šnečího masa i způsobu jeho servírování.

Degustace Proqin a sekání sektů v Otevřené zahradě pohledem hosta

21.10.2013 Fotky ze srpnové degustace vynikajících moravských šumivých i tichých vín a opakování finálové sabrage naší kolegyně Dáši Fialové, která letos získala třetí místo na mistrovství ČR v sekání sektů objektivem našeho hosta.

MF DNES o degustačním večeru s Janem Punčochářem v La Bouchée

9.7.2013 Restaurace La Bouchée se spojila se šéfkuchařem jednoho z nejlepších českých zážitkových restaurantů, opakovaně oceněných v michelinském průvodci v kategorii Bib gourmand – Le Terroir, který spolu s kuchaři La Bouchée připravil čtyřchodovou degustační večeři z místních farmářských surovin. Článek o této akci, zveřejnila MF DNES s titulkem „Do kuchyně přímo z trhu. Tak se vaří „z blízka.

V čem spočívá kouzlo lokálních potravin vysvětlovala v MF DNES naše manažerka

8.7.2013 Příprava jídel z lokálních farmářských surovin byla jednou z našich hlavních zásad už při vzniku La Bouchée před šesti lety. A protože to myslíme opravdu vážně, spoluzaložili jsme brněnskou pobočku světového hnutí Slow Food a podpořili také vznik festivalu Jídlo z blízka, na kterém my a další brněnské restaurace každé léto vaříme menu výhradně z regionálních ingrediencí – více v článku Zkuste jíst pomalu MF DNES.

ČT2: La Bouchée vaří v Dobrém ránu Jídlo z blízka

4.7.2013 Festivalové menu La Bouchée představil live v celostátním vysílání Dobrého rána České televize náš šéfkuchař Jan Mössmer.

Bronzová medaile z Mistrovství ČR v sekání sektů míří do La Bouchée

27.6.2013 Naše kolegyně Dáša Fialová se o víkendu poprvé účastnila Mistrovství ČR v sekání sektů (sabráži) a hned z toho bylo 3. misto – bronzová medaile a navíc i cena pro nejlepší sommelierku. Rozhovor s ní zveřejnilo břeclavské vydání týdeníku 5+2 a článek o jejím úspěchu s názvem „Vsedě, vleže, a dokonce i na hlavě“ také magazín WINE & Degustation.

Náš catering pro britskou velvyslankyni Sian McLeod v MF DNES

18.6.2013 Brněnský hrad Špilberk hostil v pondělí speciální událost. Britské velvyslanectví tam uspořádalo oslavu narozenin královny Alžběty II – nejdůležitějšího svátku monarchie. Kuchař ambasády připravoval tradiční fish and chips a La Bouchée doplnilo občerstvení svými lahůdkami. Více v článku Fish and chips, čaj i koláče. Na Špilberku slavili narozeniny královny zveřejněném v MF DNES.

Chřestová zmrzlina od La Bouchée sklidila pochvalu

20.5.2013 Na ivančických Slavnostech chřestu nejvíce chutnala naše roláda z farmářského králíka a domácí smetanovo-chřestová zmrzlina zdobená karamelovou oplatkou a kandovaným jabloňovým kvítkem. Máme radost!

Náš týden francouzské kuchyně v MF DNES

15.4.2013 Pozvánka na náš Gurmánský týden s festivalem Bonjour Brno vyšla v pondělním vydání MF DNES pod názvem „Brno ochutná lahodnou francouzskou kuchyni“.

Glanc zve na naše Velikonoční menu

30.3.2013 Magazín Glanc pozval své čtenáře na naše letošní velikonoční menu.

Oslavu Hodiny Země u nás zaznamenal Deník

V sobotu 23.3.2013 jsme se připojili k celosvětovému megahappeningu – Hodina Země 2013, při kterém každoročně zhasnou města, firmy i jednotlivci na jednu hodinu světla, aby symbolicky upozornili na nutnost rychle a systematicky řešit probíhající změnu klimatu. V naší restauraci na hosty čekala romantika při svíčkách a hořícím krbu, kterou popsal v článku Hodina Země: romantika při svíčkách a příjemné zpestření brněnský Deník.

HN: La Bouchée doporučeno mezi pěti mimopražskými restauracemi, které potěší i gurmeta

Pavel Maurer doporučil 24.2.2013 na webu Hospodářských novin pět podniků mimo hlavní město, kde má gastronomie opravdu úroveň. A La Bouchée je jedním z nich.

Pavel Maurer a představení letošního ročníku Grand Restaurant Festivalu v La Bouchée

11.1.2013 Web České televize informuje o festivalových novinkách ročníku 2013 včetně rozhovoru s Pavlem Maurerem, který byl natočen v salonku restaurace La Bouchée. Další zajímavosti a také záběry našeho menu viděli diváci Událostí v regionech 8.1.2013

FTV Prima: Jak otevírat a nalévat sekt radí náš sommelier Michal Demeter

30.12.2012 V hlavním večerním zpravodajství FTV Prima 30.12.2012 (přibližně 18. minuta) radil divákům náš sommelier, Michal Demeter, jak správně otevírat a nalévat sekt či šampaňské.

La Bouchée na slavnostech chřestu pohledem hosta

19.5.2012 Není pro nás větší odměny, než spokojenost hosta. Podle recenze Marka Lutonského jsme byli na Slavnostech chřestu v Ivančicích nejlepší a naše krémové chřestové rizoto sypané parmezánem jeho nejlepším jídlem dne. Děkujeme!

Rozhovor se šéfem restaurace La Bouchée v rubrice „Top manažeři od nás“ MF DNES

4.2.2012 V rubrice „Top manažeři od nás“ brněnské přílohy MF DNES vyšel rozhovor s Martinem Kunckem o pečlivých číšnících, domácích bylinkách, požitkářských Francouzích a rybě se zlověstnou hlavou.

Uvařte si podle La Bouchée

19.1.2012 Recepty našich šéfů kuchyně najdete v prosincovém a lednovém čísle oblíbeného společenského magazínu TopLife.
TopLife prosinec 2011: na straně 90 objevíte recept Vlastimila Pavlici na Pohořelického kapra s bylinkovou krustou a dušenými bramborami doplněnými houbovou pěnou.
TopLife leden 2012: na straně 85 najdete Kuře pečené na rajčatech a koňaku doplněné šalvějovými tagliatelle podle Lukáše Greguše.

Start Maurerova Grand Restaurant Festivalu v La Bouchée kamerou České televize

V reportáži Grand restaurant 2012 začíná, která byla odvysílána 16. ledna 2012, uvidíte zahájení letošního ročníku festivalu v La Bouchée.

Jak nás vidí zahraniční návštěvník?

8.12.2011 Jak se v La Bouchée líbilo hostovi z Rakouska? Dozvíte se v následujícím textu.

Recenze La Bouchée v dubnovém magazínu Kult

19.4.2011 Recenzent magazínu Kult vyjádřil 100% spokojenost se službami La Bouchée.

Reportáž z večera s Paulem Dussourtem

17.3.2011 odvysílala Brněnská televize v rámci svého magazínu Vlna z Brna reportáž – Sommelier – z večera s francouzským vinařem v La Bouchée. O dva dny později přinesl také magazín Sedmička rozhovor s Paulem Dussourtem.

Plný počet 4 vidliček pro naši restauraci v recenzi Lidových novin

V sobotu 5. března 2011 byla restaurace La Bouchée ohodnocena maximálním počtem bodů v rámci recenze Lidových novin.

La Bouchée a Zdeněk Pohlreich v pořadu České televize Hyde park

16.5.2010 Host pořadu České televize Hyde park – Zdeněk Pohlreich – odpovídal z pražského studia během živých vstupů z La Bouchée na dotazy našich hostů a šéfkuchaře Michala Hájka, jehož způsob přípravy jídel se s filosofií práce Zdeňka Pohlreicha shoduje.
Kdo je Zdeněk Pohlreich?
Milovníci dobrého jídla ho znali z vyhlášené pražské restaurace ještě předtím, než se proslavil v televizní reality show o vaření. Uznávaný šéfkuchař, ostrý jako jeho nůž, vtrhl do českých hospod, aby lidem za plotnou i u stolů ukázal, že vařit i jíst se dá jednoduše, a přitom dokonale a za přijatelné ceny. Jak poznat dobrý podnik s kvalitním jídlem? Proč řada z nich taková není a proč si to necháváme líbit? Kde nakoupit kvalitní, pokud možno české suroviny? Nejen na tyto otázky se ptali posluchači v březnovém Hyde Parku.

FOOD: La Bouchée, slastné sousto

19.3.2010 Kulinářským blahem nazvali návštěvu naší restaurace redaktoři oblíbeného gastronomického periodika F.O.O.D, kteří zde poobědvali a své dojmy shrnuli v článku „La Bouchée, slastné sousto„, který vyšel v aktuálním březnovém čísle.

La Bouchée v časopisu TopLife

25.2.2010 V únorovém čísle společenského magazínu TopLife vyšla celostránková reportáž z vyhlášení Vína roku 2009, které se v naší restauraci konalo 23.1.2010.

MF DNES: Nové menu se povedlo a maso voní bylinkami

V sobotu 17. října 2009 dostala restaurace La Bouchée v hodnocení deníku MF DNES plný počet pěti hvězdiček spolu s pochvalou za vynikající kuchyni i nadstandardní servis a péči obsluhy.

Rozhovor s naším šéfkuchařem v Brněnském deníku

14.10.2009 Brněnský deník požádal odborníka, našeho šéfkuchaře Michala Hájka, o radu a doporučení pro nákup a přípravu ryb.

Recenze degustačního večera s vinařstvím CROY

7.10.2009 Nejlepším oceněním naší práce je vyjádření spokojenosti a pochvala od našich hostů. Jeden z nich tak učinil v rámci recenze na foodblogu, a my se tedy o jeho zážitek z degustačního večera s Vínem měsíce můžeme podělit. A moc rádi.

MF DNES: Víno měsíce v La Bouchée

10.8.2009 ocenila v článku „Co zakousnout k sauvignonu? Červenou řepu“ MF DNES naši akci Víno Měsíce jako ojedinělý počin podporující povědomí o špičkové produkci moravských vinařů a přinášející hostům La Bouchée také originální a jedinečný gurmánský zážitek.

Česká televize: La Bouchée připravuje šneky po Burgundsku

1. 8.2009 odvysílala Česká televize v rámci svého magazínu Týden v regionech reportáž, v níž představila restauraci La Bouchée jako místo, kde je možné v Brně ochutnat francouzskou lahůdku – šneky po Burgundsku.

Deník: V Údolní ulici je skrytý francouzský přepych

23.8.2008 byla v Brněnském Deníku zveřejněna recenze restaurace La Bouchée s názvem V Údolní ulici je skrytý francouzský přepych.